Vés al contingut

Viquiprojecte:Viquimunicipi de l'Any

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte:Viquimunicipi de l'Any
Amb el suport de

Aquest projecte és un pas més enllà del projecte de Wikipedia en castellà Ningún municipio español sin fotografía, amb el qual es pretén augmentar la presència dels municipis del país en tots o almenys en la major part dels projectes Wikimedia.

La idea és aconseguir la col·laboració dels consistoris per fer al llarg d'un any múltiples i diverses activitats d'edició en diferents projectes que promou la Fundació Wikimedia, sobre el municipi amb què s'estigui treballant el projecte eixe any.

Es tracta d'un projecte que s'estén en el temps i que intenta aconseguir que en certs municipis hi haga una activitat als projectes wikimedia de forma usual i progressiva sense necessitat que wikipedistes voluntaris hagen d'estar promovent-les, cosa que no exclou que no hi haga col·laboracions puntuals un cop passat l'any de treball intens al municipi.

Després de l'experiència que es va tenir amb el municipi d'Aiora, en què de forma casual es va acabar realitzant un autèntic projecte wikimèdic, ens vam adonar del potencial que hi podia haver en municipis de mida xicoteta o mitjana, amb consistoris preocupats per la visibilització dels seus municipis més enllà de la zona d'influència; per aconseguir crear un grup d'editors actius en diversos projectes wikimèdics. Això és el que es pretén amb aquest projecte; encara que en el cas d'Aiora no es va aconseguir.

Es tracta d'involucrar consistori, col·legis, instituts (si n'hi hagués), biblioteques, etc; per a un any realitzar en diferents moments i coincidint amb dates destacades en aquest municipi, diverses activitats wikimèdiques, des de xerrades divulgatives dels projectes de la Fundació Wikimedia, a tallers d'edició en diversos projectes, projectes educatius als centres d'ensenyament, tallers per bibliotecaris a qui se'ls tractaria d'involucrar en el projecte 1Lib1Ref, wikitakes, etc.

Viquimunicipis de l'Any 2023[modifica]

Comunidad Valenciana, durem a terme el Viquiprojecte:Viquimunicipi de l'Any 2023 l'Énova.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Viquimunicipi de l'Any

Viquimunicipis de l'Any 2024[modifica]

Comunidad Valenciana, durem a terme el Viquiprojecte:Viquimunicipi de l'Any 2024 Potries.