Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Municipis del País Valencià/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bona feina!

Em sembla impressionant la faenassa que t'has pegat. Crec que el projecte que proposes i que encapçales és necessari i és un bon moment (ara no tenim la pressió dels 10.000 articles) i queda molt per arrimar-se als 20.000. Jo podria col·laborar amb els municipis de l'Horta Nord, que me'ls conec. A més, molts comencen per A o per B (Alboraia, Almàssera, Albalat, Albuixec, Alfara, Bonrepòs, Burjassot ..), així que pràcticament es pot copiar la informació de diariparlem. A més podria afegir fotos :-) Una pregunta al respecte. Sobre els que estan fets i no tenen la plantilla correcta, ho hem de canviar, no? Allò que també estaria bé es començar tenint la capital de cada comarca amb el nou format i així utilitzar les capitals de comarca com patró per a fer la resta de pobles. Copiar, pegar, i modificar pense que és allò que resulta més fàcil. Bé, enhorabona pel projecte i ànim sobre lo del "País Valencià" en la wiki en castellà. Tens valor! --Arnadí 14:32 17 des, 2004 (UTC)

Sí, els que ja hi porten infotaules antigues els substituïm. Per altra banda, pots escomençar com vulgues, només que en el cas dels mapes polítics, jo els estic carregant a la viquipèdia a poc a poc, des del sud cap el nord, de manera limítrofe, així que si no t'importa, potser millor que de moment faces la taula sense incloure-hi la plantilla de Situació del municipi, i ja l'afegirè jo donat el cas, ok?. --Joanot 15:46 17 des, 2004 (UTC)
Per cert, no t'oblides d'apuntarte a la llista de Participants assidus. --Joanot 18:13 17 des, 2004 (UTC)

Interwiki

Digeu'me pesat ;-) però al final de l'article, crec que estaria bé afegir una referència als enllaços interwikis amb altres viquipèdies. Segur que a la castellana i possiblement a l'anglesa tenen molts articles de municipis del País Valencià als quals hi podriem enllaçar i també crear-hi un enllaç cap a la nostra viquipèdia. Per cert, bona feina ! joanjoc 15:52 17 des, 2004 (UTC)

Fet! I gràcies! --Joanot 16:44 17 des, 2004 (UTC)

Algunes qüestions

Vale, em sembla que ja comence a pillar de que es tracta un Viquiprojecte. Però tinc algunes preguntes tontes:

Perquè la plantilla de Situació del municipi introdueix un codi automàticament per a classificar la pàgina on s'hi troba a partir de la dada de NOM_COMARCA. També per açò no trobaves el "codi fantasma" de la plana d'Alcoi, jejeje. --Joanot 19:30 20 des, 2004 (UTC)
mmm, doncs això pot ser un problema. Està contradint el llibre d'estil de categories en la redundància jeràrquica. Makinal 19:57 20 des, 2004 (UTC)
Com vulgues, m'és igual. --Joanot 19:30 20 des, 2004 (UTC)
  • Si us sembla bé, vaig a intentar involucrar al Sr. P. González en aquest wikiprojecte. Ell és que fa la secció de poble a poble en el Diari Parlem.
Ja ho vaig intentar jo, i sembla que en té prou amb allò de "Poble a Poble". --Joanot 19:30 20 des, 2004 (UTC)
  • Hi han moltes dades de la plantilla que no tinc ni idea, com per exemple els pressupost o l'altitut. D'on extraieu aquesta informació?
Doncs de les pàgines webs que hi ha als enllaços externs. L'altitud el trec de l'institut valencià d'estadística, i la del pressupost de la web de la direcció general d'administracions locals de la generalitat valenciana. En tot cas, es una bona pregunta, i explicarè a la pàgina on trobar eixa info. --Joanot 19:30 20 des, 2004 (UTC)
  • He vist que en l'exemple d'Alacant l'altitut màxima és zero, és realment així? o és un error tipogràfic? El castell de Santa Barbara (probablement el punt més alt d'Alacant) no està a altitut 0!
  • Respecte a la superfície, hi han sempre xicotetes discrepàncies entre els articles del Diari Parlem i la informació que hi ha a la taula de la comarca en Viquipèdia, a qui fem cas?
Sí, es així, perquè estem parlant de l'altitud del nucli urbà, no de l'altura màxima de tot el municipi. En aquest cas, és zero per a Alacant. Clar que com que la plantilla es diu Altitud màxima del municipi, açò indueix a l'error. --Joanot 19:30 20 des, 2004 (UTC)
  • Contínua preocupant-me (i cada cop més) els temes de drets d'autor en les banderes i escuts valencians. I no crec que el problema es solucione símplement fent un canvi en la paleta de colors de la imatge. Penseu que els catalans tenen permís explícit de la Generalitat de Catalunya (o alguna entitat relacionada) per incloure aquestes imatges a la Viquipèdia, però nosaltes no. Que fem?

Makinal 22:05 17 des, 2004 (UTC)

Ah! Recordeu que també podem agafar imatges de pobles valencians de la web Arròs Caldós, hem de citar sempre la font, que m'ho van remarcar molt. Aquestes fotos tenen un xicotet problema, i és que a la majoria d'elles hi ha un text en un cantó que diu Arroscaldos.com, jo el que faig és retallar aquella part de la foto amb algún programa com el gimp, i arreando. Makinal 22:43 17 des, 2004 (UTC)


He enviat un e-mail a la Direcció Local d'Administracions Locals (civis@gva.es) per a demanar permís sobre els escuts i banderes de la publicació del consell técnic d'heràldica, i encara no m'han respost, ací us el pose el que els he dit:
Benvolguts senyors,
Benvolgudes senyores,

Soc voluntari de "la Viquipèdia", una enciclopèdia lliure en valencià que es fa 
de manera col·laborativa i oberta a http://ca.wikipedia.org en Internet, l'accés 
del qual es pot realitzar lliurement i gratuïtament, i hi participe 
principalment en tot allò referent a la Comunitat Valenciana, però també en 
altres camps.

És per açò que voldria sol·licitar a la instància que corresponga de la 
Generalitat Valenciana, propietària dels drets d'autor, el permís per a 
utilitzar el contingut gràfic i textual disponible al fitxer en format PDF del 
llibre de "Banderes i escuts de la Comunitat Valenciana" descarregable a la seua 
web, fins i tot copiant literalment algunes seccions si cal, per a omplir 
informació a cadascun dels articles sobre les localitats valencianes en allò 
referent a la seua simbologia municipal.

Els continguts textuals de "la Viquipèdia" són de domini pùblic, i la condició 
per a incloure-hi nous continguts és que siga extreta d'una font de domini 
pùblic, o amb el consentiment de l'autor per a que siga de domini pùblic des de 
"la Viquipèdia". En el cas del contingut audiovisual, ha de complir la seua 
llicència d'ús, i es continuaria respectant els drets d'autor dins de la 
Viquipèdia. Per açò, és norma bàsica del seu funcionament el màxim respecte de 
la propietat intelectual dels continguts que no siguen explícitament de domini 
pùblic.

Sense altre particular, rebeu una cordial salutació.

Potser que, veient el caire ideològic de la Generalitat Valenciana, algú féra el mateix, però en nom de la wikipèdia espanyola, potser així ens fan cas!!! Hehehe. Si continuan sense respondre, ¿què fem, aleshores??. --Joanot 19:30 20 des, 2004 (UTC)

Jo altres cops he demanat permís a entitats oficials valencianes. Sempre ho he intentat en castellà i fent-me passar per Wikipedia (en general, no Viquipèdia). Així igual es pensen que és wikipedia en castellà i cola. Però amb aquesta pràctica no he tingut èxit. He demanat a molts llocs oficials autoritzacions, però ni cas (un d'ells és la federació de municipis, que té una web molt completa de tots els municipis valencians). Makinal 19:57 20 des, 2004 (UTC)

Allà on diu "es farà una traducció forçada", està ben expressat, això? Llull 10:24 24 des, 2004 (UTC)

No es pot expressar així per a una traducció no oficial que no recull el diccionari, però que si es té informació de que a nivell local es fa servir (ex. de Torre del Pla, segons discussió a Discussió:Elx) una forma valenciana, l'utilitzem?. --Joanot 10:59 24 des, 2004 (UTC)
Per traducció forçada jo entenc traduir un topònim treme per terme quan n'hi ha una nul·la tradició "Miami Beach -> Platja Miami" (sona malament, oi?). El que em sembla que vols dir es que es farà sevir els noms tradicionals en la nostra llengua tot i no constar d'oficialitat. Llull 11:10 24 des, 2004 (UTC)

Un comentari sobre la petició: no és veritat que la Viquipèdia es distribueixi sota domini públic. Es distribueix segons la llicència GFDL, que no és el mateix (p.ex., cal citar la viquipèdia i mantenir els drets de redistribució en materials derivats), tot i que crec que qualsevol cosa de domini públic es podria redistribuir amb GFDL. --Xevi 12:19 24 des, 2004 (UTC)

Federació Valenciana de Municipis i Províncies

Ei! Tinc bones notícies pels pobles valencians en Viquipèdia. Vaig rebre la setmana passada una carta per correu ordinari de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies dient que ens autoritzaven a usar tots els textos i imatges de la seua web. I tenen fotos i textos de tots els pobles valencians! La web és [1] . Salutacions. Makinal 13:47 30 des, 2004 (UTC)

Propostes

Hola, m'estic encarregant de fer la Ribera Alta, encara que no crec que puga fer els mapes de situació. Hui he pujat la informació dels partits judicials, però crec que en la plantilla seria millor que el enllaç "Partit judicial" anés cap al llistat i el poble anés cap al poble que li pertoca. A banda d'açò, crec que tampoc estaria de més afegir-hi el Codi Postal del poble, malgrat que no sé d'on podem traure la informació. Micru 19:41 11 gen, 2005 (UTC)

Escriure el codi postal seria molt bona idea! I no se'ns havia acudit fins ara ... Encara que grans ciutats tenen molts codis postals ... Makinal 20:06 11 gen, 2005 (UTC)
Després de molt de temps d'inactivitat, m'he tornat a ficar a treballar. He estat important més informació del Diari Parlem i afegint Codis Postals que he tret d'ací. He vist que en algunes Viquipedies també hi afegixen la latitut i longitut. Es poden copiar de la llista de municipis del País Valencià però pot ser és massa faena. Què penseu? Ho cregueu convenient? --Micru 15:43 12 set, 2005 (UTC)
Si us animeu amb les coordenades es pot adaptar la plantilla utilitzada per la Catalunya Nord "Template:TauCatNCoo". Dóna moltes possibilitats de visualització de mapes. Vegeu Perpinyà. Només cal canviar "region:FR" per "region:ES". --VRiullop 16:48 12 set, 2005 (UTC)
Com funciona de meravella he fet un llistat amb totes les coordenades del pobles del PV (editeu per a copiar-lo correctament). Ara sols es questió de copiar i enganxar. Hi ha dues plantilles perquè alguns pobles tenen NE en compte de NW. És una llàstima que no sàpiga fer un script per a ficar-ho tot automàticament... algú sap? --Micru 15:37 13 set, 2005 (UTC)

Problema amb els mapes de situació

Aquestos són els mapes de situació que fallen:

Espere que algú ho puga arreglar. --Micru 22:14, 23 set 2007 (CEST)