Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Plantilles/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Taules de navegació

Per començar per alguna banda, he posat les taules de navegació ja que és el tema que més s'ha parlat. Un bon punt de partida per definir criteris d'adequació és en:Wikipedia:Categories, lists, and navigation templates#Navigation templates. --V.Riullop (parlem-ne) 10:31, 17 set 2010 (CEST)

Canvi de nom

Donat que hi havia un consens en anomenar dos tipus de plantilles (les més usades) com a infotaules i plantilles de navegació, propòs canviar el nom del viquiprojecte. Per no embullar la troca, jo el simplificaria a Viquiprojecte:Plantilles. Pau Cabot · Discussió 08:36, 5 oct 2010 (CEST)

Em sembla correcte. --Solde (disc.) 08:51, 5 oct 2010 (CEST)
Procedesc. Pau Cabot · Discussió 19:54, 29 oct 2010 (CEST)

Enllaços v·d·m

Tal com em comenta Catalaalatac, la majoria de plantilla de navegació (navbox) no tenen pàgina de discussió creada i surt quasi sempre un enllacet vermell a la d dels enllaços v·d·m (navbar). Per exemple, {{Ramon Casas}}. Com a solució ha estat creant pàgines de discussió buida per evitar-ho, però no em sembla bona solució. Penso que aquests enllaços són críptics per un lector o editor poc experimentat. Per exemple, a l'alemanya i espanyola els han tret i a la italiana enllacen a l'edició de la discussió. Però també pot ser útil per accedir fàcilment a la plantilla, sense necessitat de buscar-les al final de la caixa d'edició, i on hi ha (hauria d'haver) la informació d'ús. Crec que amb un sol enllaç n'hi ha prou, i des de la pàgina de plantilla ja es pot accedir a editar-la, a l'historial o al que sigui. Exactament igual que les imatges. Per això he fet una prova substituint els enllaços críptics v·d·m per una icona d'informació que enllaci a la pàgina de la plantilla. Proveu de comparar la prova amb la plantilla original. --V.Riullop (parlem-ne) 14:48, 29 oct 2010 (CEST)

Hi estic d'acord. Jo deixaria només un enllaç que porti a la plantilla i des d'allà ja es pot editar o accedir a la discussió. M'agrada la teva proposta.--Arnaugir (disc.) 15:09, 29 oct 2010 (CEST)
Pot ser una bona idea. --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:32, 29 oct 2010 (CEST)
D'acord. Pau Cabot · Discussió 19:53, 29 oct 2010 (CEST)
Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 09:08, 1 nov 2010 (CET)
Un mes més tard, en faig una valoració positiva d'aquest canvi. hahaha --Catalaalatac (Parlem-ne) 03:34, 8 des 2010 (CET)
M'acabo de fixar en una cosa. Quan passes el ratolí per sobre l'icona hi diu "Icona info" i estaria bé que hi digués "Discussió" o "Discussió i Documentació" o alguna cosa així. Siusplau, canvieu-ho. Això pot ajudar. --Catalaalatac (Parlem-ne) 05:23, 8 des 2010 (CET)
Et recomano que et passis a Firefox :-) El que s'hauria de veure (i es veu amb Firefox) és una caixa emergent amb el text "Vegeu aquesta plantilla". He modificat el text alternatiu de la imatge per a que digui el mateix amb IE. --V.Riullop (#keepitfree) 12:15, 8 des 2010 (CET)
Potser sí que m'aniria millor el Firefox, però la qüestió és unificar tot això per tots els tipus de navegadors. D'altra banda què s'hi pot fer? Dir a tota la gent que entri a la viquipèdia que no fàcin servir l'Explorer, que facin servir el Firefox? Oi que no? Això també va per altres errors que hi ha a la viquipèdia. Per exemple quan hi ha una foto a l'alçada de les línies grises de les seccions d'un article, a vegades aquestes queden tallades per la línia, que hi passa per sobre i això queda molt, però molt, lleig. Per exemple a Joan Solà i Cortassa hi ha una línia que passa per sobre de la segona imatge. --Catalaalatac (Parlem-ne) 16:30, 9 des 2010 (CET)
No, si ja va bé que algú comprovi la compatibilitat. Això que dius de la línia no ho veig ni amb Firefox ni amb IE, ni abans del canvi que has fet a posteriori ni després. --V.Riullop (#keepitfree) 16:50, 9 des 2010 (CET)

Plantilles d'enllaços de desambiguació

Catalaalatac em comenta de simplificar el format de... (insertant) Família de plantilles per a enllaços de desambiguació:

  • {{polisèmia}}: Per a altres significats vegeu «...».
  • {{vegeu}}: Aquest article tracta sobre ... Vegeu altres significats a «...».
  • {{vegeu lliure}}: ...
  • {{vegeu3}}: Aquest article tracta sobre ... Si cerqueu ..., vegeu «...»
  • {{redirecció}}: «...» redirigeix aquí. Vegeu altres significats a «...».
  • {{redirecció3}}: «...» redirigeix aquí. Si cerqueu ..., vegeu «...»
  • {{confusió}}: No s'ha de confondre amb «...»
  • {{Vegeu també}}

El format actual és, per exemple:

Per a altres significats vegeu Palmera (desambiguació).

Proposa treure la icona i la caixa (el fons i la vora inferior) per deixar-ho a l'estil {{VT}} o {{AP}}:

Per a altres significats vegeu Palmera (desambiguació).

Aquest és el format que s'utilitzava a l'anglesa, i encara a l'espanyola, però han canviat a un més similar al nostre: en:Template:Disambig (sense fons i amb dues vores). Aquest és el format utilitzat a l'anglesa i l'espanyola, per exemple en:Template:Dablink. El nostre format és com l'alemany de:Vorlage:Begriffsklärungshinweis o similar al francès fr:Modèle:Voir homonymes. Encara que el format ja el tenim unificat a tota la família de plantilles, estava pensant crear una metacaixa per fer-ho més efectiu. Ara és el moment de repensar el format. Per mi ja està prou bé, però canviaria la icona a la versió en blanc i negre:

desambiguació Per a altres significats vegeu Palmera (desambiguació).

Propostes? --V.Riullop (parlem-ne) 09:52, 1 nov 2010 (CET)

Corregeixo, m'he embolicat amb les plantilles angleses. --V.Riullop (parlem-ne) 10:05, 1 nov 2010 (CET)
A mi m'agrada el fons griset. El fa destacar com a cosa a part del text enciclopèdic. Pau Cabot · Discussió 11:39, 4 des 2010 (CET)
Crec que els colors poden ajudar als lectors no assidus a localitzar l'enllaç polisèmic. Personalment m'inclino a mantenir colors diferents al negre/gris. --Bestiasonica (disc.) 11:48, 4 des 2010 (CET)
A mi també m'agrada la opció del fons griset i el logo en blanc i negre. --Davidpar (disc.) 15:01, 4 des 2010 (CET)
Prefereixo la tercera opció (icona grisa), queda més discret i no distreu tant la lectura. --Joancreus (discussió) 09:36, 5 des 2010 (CET)
A favorA favor Suport a la tercera. --Lluis_tgn (disc.) 11:44, 5 des 2010 (CET)

Per cert, jo la plantilla {{confusió}} també la posaria en blanc i negre:

Aquesta és l'actual:

No s'ha de confondre amb Acames (fill d'Eussor).

Aquesta és la meva proposta:

Icona de confusió No s'ha de confondre amb [[{{{1}}}]].

--Davidpar (disc.) 12:21, 5 des 2010 (CET)

jo deixaria els colors, aclareixen--barcelona (disc.) 16:02, 5 des 2010 (CET)
Jo deixaria les icones amb colors, i sobretot, mantindria el color de la caixa pels mateixos motius que en Pau Cabot.--Pere prlpz (disc.) 00:42, 6 des 2010 (CET)
Veig que a tothom (d'aquí) li agrada la caixa grisa, bé. Jo em decanto per les icones en blanc i negre; personalment amb el color d'ara no queda bé. El que sí que canviaria, i urgentment, és una tonteria, un detallet. A la part de baix de la caixa fixeu-vos que hi ha una línia grisa més fosca que la caixa (o jo almenys ho veig així en el meu ordinador...). Com que aquestes plantilles es posen a dalt (i a dalt, sota el títol de cada article hi ha una línia grisa) això fa que es vegin dues línies grises. (vegeu Catalunya, un dels articles més comuns) Per cert, ja que hi sóc, hi ha un altre tema que també s'hauria d'arreglar. Jo en el meu ordinador veig les coordenades geogràfiques a dalt a la dreta, just a sobre de la línia grisa de sota el títol de l'article; i el candau dels articles protegits es veu per sota de la línia grisa, quan hauria d'anar per sobre. --Catalaalatac (Parlem-ne) 03:31, 8 des 2010 (CET)
Fet Fet! (Candau) Arreglada la icona a {{Protegida}}. --V.Riullop (#keepitfree) 12:24, 8 des 2010 (CET)

Recapitulem:

  • Fons gris: el mantenim
  • Icona colors: ajuda a localitzar l'enllaç (Bestiasonica, Barcelona, Pere prlpz)
  • Icona gris: més discret i no distreu (Davidpar, Joancreus, Lluis_tgn, Catalaalatac, Vriullop)

Ens queda pendent la línia de separació. Opcions:

desambiguació Per a altres significats vegeu Palmera (desambiguació).
desambiguació Per a altres significats vegeu Palmera (desambiguació).
desambiguació Per a altres significats vegeu Palmera (desambiguació).

--V.Riullop (#keepitfree) 13:14, 8 des 2010 (CET)

A mi m'agrada més amb la icona grisa i sense línia de separació. Pau Cabot · Discussió 14:31, 8 des 2010 (CET)
Rotundament, com diu en Pau, jo també em quedo amb la segona caixa, amb la icona grisa i sense la línia grisa de separació de sota. L'altra versió amb puntets tampc és bonica. --Catalaalatac (Parlem-ne) 14:34, 8 des 2010 (CET)
A mi, personalment, m'agrada amb la línia grisa contínua, crec que separa capçaleres i contingut. Però si hi ha majoria per l'altra opció cap problema, tampoc em desagrada. --Jo++ 14:39, 8 des 2010 (CET)
A mi, tan m'és si posem una línia recta, una discontinua, o cap. Però si n'haig de triar una em quedo amb la segona, sense línia. --Davidpar (disc.) 15:16, 8 des 2010 (CET)

Crec que el color de fons hauria de ser més fosc, perquè es distingeixi millor. --83.54.198.193 (discussió) 21:08, 11 des 2010 (CET)

Més plantilles

Ei siusplau, no deixeu morir aquest viquiprojecte! Doneu idees i feu propostes! Bé, ja que s'ha discutit sobre el format de les plantilles, penso que podríem revisar totes les plantilles que siguin més visibles i intentar arribar a un consens per refer-les i fer-les més maques, per exemple a {{Desambiguació}} (hi segueix havent-hi una icona en color) o a {{Onomàstica}}. Sé que hi han moltes més plantilles que es podrien revisar i millorar però ara no em vénen al cap. Per cert, hi ha un altre tema que vaig comentar més amunt que s'hauria de solucionar. És sobre les coordenades geogràfiques. A mi m'apareixen a dalt a la dreta de la pantalla (a on hauria de ser) però just sobre la línia grisa de sota el títol, de manera que els números queden tallats. Repeteixo també, no sé si això afecta a tothom o és només amb el meu ordinador i els Explorers que passa. En tot cas, s'hauria de tenir em compte i revisar-ho. --Catalaalatac (Parlem-ne) 19:40, 10 des 2010 (CET)

Jo, vaig fent la meva, en plantilles. Quan en necessito una la vaig creant, principalment d'astronomia. Però per temes tècnics estic disponible, jo cap problema. --Jo++ 19:49, 10 des 2010 (CET)

Estandaritzar les plantilles de portals

Penso que hauríem de crear una plantilla per a cada portal. Estandaritzar les plantilles dels portals dóna bona imatge. Ara mateix hi ha un tipus de plantilla massa grossa, llarga i molesta. Jo, per exemple, me la trobo sovint en els articles de cinema. És aquesta:

En canvi, què us sembla aquesta de la sardana, per exemple.

Crec que evidenment són millors. Aquestes plantilles se solen posar a "vegeu també" i les que són llargues (tipus cinema), com que van de banda a banda sempre tapen algunsenllaços a més articles. D'altra manera, amb les "tipus sardana" queden a la part dreta de la pantalla i no fan nosa a la vista. Ah!, per cert. Cada plantilla hauria de tenir una icona o fotografia pròpia, no s'hi val una peça de puzle. --Catalaalatac (Parlem-ne) 01:37, 14 des 2010 (CET)

És més, em replantejaria la idea de seguir mantenint això de "articles relacionats amb ..." --Catalaalatac (Parlem-ne) 01:39, 14 des 2010 (CET)
L'amplada de la plantilla es va modificar incomprensiblement i passant desapercebut ja que només afectava a l'IE. He recuperat l'amplada original i he afegit un paràmetre per poder canviar d'imatge. La plantilla {{Portal}} ja estava pensada per unificar. Sobre el text, estic d'acord en que es pot eliminar i deixar només l'enllaç de la capçalera. --V.Riullop (#keepitfree) 09:42, 14 des 2010 (CET)
Perdó, però no entenc el concepte de "més llarg que": la llarga per mi és la de les sardanes, que també és més alta. La de cinema és més petia (més baixa i més curta, llarga o ampla, segons es miri). Ho veig igual amb FireFox i amb IE. D'acord amb la idea d'incorporar una imatge que no sigui una peça del trencaclosques i amb la d'eliminar "articles relacionats amb...", però jo prefereixo la versió petita. --Judesba (digues...) 10:03, 14 des 2010 (CET)
És que ja l'he arreglat. La versió anterior es veia amb tota l'amplada de pantalla només amb IE, no amb Firefox. --V.Riullop (#keepitfree) 11:06, 14 des 2010 (CET)
He provat de veure amb IE la versió anterior i ho segueixo veient igual que abans, amb una mida tipus etiqueta d'usuari. Però bé, ho deixo córrer; entenc que es devia veure malament. Gràcies, VRiullop. --Judesba (digues...) 12:12, 14 des 2010 (CET)
Judesba, t'asseguro que es veia malament, quedava una plantilla de banda a banda de la pantalla. Bé. De moment som tres a favor de treure el text aquest de "articles relacionats amb ..." i jo també em decanto per la versió petita, com deia la Judesba. S'haurien de trobar totes les plantilles que tinguin peces de puzle i discutir el tema de la icona; arribar a un consens de quina imatge hi posem. --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:05, 15 des 2010 (CET)

Bona feina Vriullop! --Catalaalatac (Parlem-ne) 23:29, 15 des 2010 (CET)

Propostes

Plantilles per modificar

  • {{Infotaula pel·lícula}}: canviaria el color verd pel gris del fons de la infotaula, faria les seccions més estretes (així podem guanyar espai, ja que sovint es fan més llargues que l'article en si, i en definitiva,la deixaria amb un format semblant a la de l'anglesa en:Template:Infobox film.

--Catalaalatac (Parlem-ne) 19:23, 15 des 2010 (CET)

Si no és una qüestió de criteri general o que afecti a una col·lecció de plantilles, és millor parlar-ho a la pàgina de discussió de la plantilla.--V.Riullop (#keepitfree) 19:56, 15 des 2010 (CET)
Tens raó Vriullop. Però si que es tracta d'una qüestió de criteri general. Penso que moltes plantilles o infotaules s'haurien de fer seguint el mateix patró, per mostrar uniformitat. I el patró que crec que seria més convenient és, alhora, probablement el més senzill: fer les plantilles amb el fons gris típic. --Catalaalatac (Parlem-ne) 20:24, 15 des 2010 (CET)
Cert que el disseny hauria de ser coherent dintre de la mateixa col·lecció d'infotaules: geografia, biografies, etc. El que caldria abans és desenvolupar Viquipèdia:Infotaules per explicar unes normes d'estil generals i definir quines són aquestes col·leccions on cal mantenir una coherència. --V.Riullop (#keepitfree) 09:58, 16 des 2010 (CET)

Plantilles per crear

Proposo crear una plantilla pel Viquiprojecte:Història de Catalunya per posar a la pàgina de discussió dels articles creats en el viquiprojecte. Podria ser una cosa semblant a {{Viquiprojecte Tipografia}}. Què us en sembla? Jo estic molt a favor de fer servir aquestes plantilles (és a dir, col·locar-les a la part de dalt de les pàgines de discussió) perquè són una gran ajuda per la gent nova que es vol iniciar. Normalment, quan una persona entra en un article d'un tema concret és perquè li interessa; el que no sabem és si voldria editar-hi o no, però sense plantilla tampoc li donem la opció d'entendre la dimensió de la viquipèdia, és a dir, que hi ha un viquiprojecte relatiu al tema que li interessa que serveix per aglutinar i coordinar l'edició d'aquests articles. Tot hi ajuda. I potser, gràcies a això, la persona farà el pas per registrar-se a tal viquiprojecte. Penso que no cal que siguem tan reticents a dir no això i no això altre. --Catalaalatac (Parlem-ne) 23:28, 15 des 2010 (CET)

Això s'ha discutit diverses vegades a la taverna i en general la gent ho considera spam del viquiprojecte. El cas de la tipografia es va aprovar a la taverna ja que té informació de recursos i normes d'estil pròpies a més de molta gent apuntada. Proposa-ho a la taverna, però considero que el viquiprojecte hauria d'estar abans més desenvolupat. --V.Riullop (#keepitfree) 09:33, 16 des 2010 (CET)
Segueixo sense entendre el concepte d'"spam" (a la viquipèdia) --Catalaalatac (Parlem-ne) 15:52, 16 des 2010 (CET)
Jo també estic a favor de les plantilles de viquiprojecte a les discussions, però aquí a la catalana segons tinc entès no s'accepten, tot i que jo crec que són interessants. A en.wiki les usen molt per classificar articles en viquiprojectes i segons la importància que tenen dins de cada un d'ells.--Arnaugir 15:55, 16 des 2010 (CET)
El problema és que tenim molts pocs projectes desenvolupats com l'anglesa, amb informació útil per l'editor i amb un seguiment dels articles propis. L'spam s'ha d'entendre aquí com l'intent de captar editors que facin el projecte i no al revés, que el projecte ajudi als editors. Aquest mateix projecte sobre plantilles no és més que un punt centralitzat de discussió, però no és una pàgina de referència per criteris, convencions d'estil o ajudes pels editors de plantilles. No veuria lògic posar aquest viquiprojecte a totes les pàgines de discussió de plantilles. Insisteixo, és un tema a tractar a la taverna. --V.Riullop (#keepitfree) 16:18, 16 des 2010 (CET)
Home, no fotem! Fer una plantilla d'aquest viquiprojecte seria exagerat, no és això. Però si es tracta del Viquiprojecte:Grècia, per exemple sí que té sentit. Fins i tot que hi hagi aquesta plantilla al principi de tot de la Discussió:Grècia. Ja ho comentaré a la taverna. --Catalaalatac (Parlem-ne) 15:01, 17 des 2010 (CET)

Plantilles per treure

He vist que a l'article Google hi ha una plantilla sobre el vandalisme. Em pregunto, per què hi ha de ser si ja hi ha el símbol del candau, que indica que està protegida? Crec que l'he vist a més articles. Fóra bo retirar-lo. --Catalaalatac (Parlem-ne) 23:45, 15 des 2010 (CET)

Són 4 plantilles: {{Protegeix vandalisme anònim}}, {{Protegeix vandalisme}}, {{Protegida}}, {{Guerra d'edicions}}. Una d'elles té l'opció d'incloure l'avís o només deixar el cadenat. Penso que no està de més explicar el motiu de la protecció. D'entrada, es poden unificar en dues: vandalisme i disputes. S'hauria de debatre en quin cas cal explicar el motiu i en quin cas és suficient amb la icona del cadenat. A més, el problema real és que l'article Google va ser protegit l'1 de novembre 2008 expirant al cap d'un any (potser un termini excessiu). Així doncs, fa un any que porta l'avís quan realment no està protegit. Segur que en tenim més. S'hauria d'afegir la data d'expiració en la plantilla per detectar-ho via categorització. --V.Riullop (#keepitfree) 09:55, 16 des 2010 (CET)

Propostes per esborrar plantilles

Proposo eliminar la plantilla següent:

Vaig intentant fer neteja de les plantilles sense informació d'ús. Per ara les que ja en tenen, alguna que potser sigui important que no la tingui la creo. Però de tant en tant em trobo plantilles que no tenen absolutament cap enllaç. Entenc que no estan fetes servir... Es podrien borrar?

Propostes per modificar plantilles

Proposo modificar la plantilla següent:

Fet. El posicionament absolut de les imatges no es veia bé amb IE. --V.Riullop (#keepitfree) 19:23, 29 des 2010 (CET)
  • Hi ha alguna manera de localitzar totes les plantilles de portals que tinguin una peça de puzle com a foto? Seria interessant recollir-les totes i arribar a un consens per canviar la imatge per una de relacionada amb el portal en qüestió. Per exemple, una plantilla molt utilitzada, la del Portal:Cinema podria canviar estèticament si en comptes d'haver-hi una peça de puzle hi posem una claqueta, o una pantalla de cine o unes crispetes, etc. --Catalaalatac (Parlem-ne) 17:09, 17 gen 2011 (CET)
  • La plantilla permet posar la imatge que es vulgui, per defecte la peça de puzzle. --Anskar (disc.) 08:37, 30 set 2011 (CEST)

Proposta de creació

Proposo crear una plantilla com la de la {{GEC}} per estandarditzar les referències a la web www.poblesdecatalunya.cat. Una cosa com {{PoblesdeCatalunya|grup de dígits finals}}. Seria molt útil. --Catalaalatac (Parlem-ne) 14:46, 18 feb 2011 (CET)

Estic creant una guia, en fase de proves, per crear plantilles aquí vejam què us sembla. --Anskar (disc.) 18:14, 28 set 2011 (CEST) Bé, la donc per definitiva--Anskar (disc.) 22:19, 4 oct 2011 (CEST)

Hola, estic traduint articles sobre fragates franceses, vegeu Fragates classe Magiciene, i m'he trobat que moltes d'aquell període passen de mans en dues o més ocasions (franceses-britàniques-franceses). Existeix una taula Plantilla:infotaula vaixell de guerra i Plantilla:infotaula vaixell, pero les plantilles de l'edició anglesa queden més ben definits els períodes del vaixell. Seria de gran ajut si s'elaborés una taula semblant a l'anglesa en:Template:Infobox ship career. Gràcies pel vostre temps. --Arderiu (disc.) 14:53, 9 oct 2011 (CET)