Vladimir Korotkov

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaVladimir Korotkov
Biografia
NaixementVladimir Viktorovich Korotkov
23 abril 1948 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Moscou (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatUnió Soviètica Unió Soviètica
Activitat
Ocupaciótennista Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsNikolay Karakash (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Nacionalitat esportivaRússia Modifica el valor a Wikidata
Esporttennis Modifica el valor a Wikidata
Mà de jocDretà
Participà en
1968Jocs Olímpics d'Estiu de 1968 Modifica el valor a Wikidata
Premis

Vladimir Viktorovich Korotkov (Moscou, Unió Soviètica, 23 d'abril de 1948) és un extennista professional de la Unió Soviètica. Va guanyar tres títols de Grand Slam en categoria júnior els anys 1964 i 1965. Després de la seva retirada es va dedicar a entrenar en diversos clubs esportius.

Durant la seva carrera va guanyar el campionat soviètic de tennis en diversos ocasions i en totes les categories. Va formar part de l'equip soviètic de Copa Davis i també de l'equip que va participar en els Jocs Olímpics de Ciutat de Mèxic de 1968, on el tennis fou esport de demostració i exhibició. Korotkov va participar en totes les sis proves que es van disputar. En les proves de demostració no va aconseguir cap èxit destacat, ja que fou eliminat en primera ronda individual, mentre que en les proves de dobles masculins i dobles mixts va arribar a quarts de final. En canvi, en les proves d'exhibició va guanyar una medalla d'or en categoria de dobles mixts, i les medalles de bronze en les categories individual i de dobles masculins. Les seves parelles en dobles van ser els seu compatriotes Anatoli Volkov i Zaiga Jansone.

Es va retirar del tennis l'any 1981, i fins al 1996 fou entrenador de diversos clubs esportius, entre ells de l'acadèmia de tennis de Moscou. Fou nominat en diverses ocasions d'entrar al saló de la fama del tennis rus però en cap d'elles fou seleccionat.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]