Vés al contingut

Vox (revista satírica nazi)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesVox
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaalemany, castellà i croat Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1933 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització1945 Modifica el valor a Wikidata
EstatTercer Reich Modifica el valor a Wikidata

Vox va ser una revista satírica il·lustrada editada entre 1933 i 1945 pel servei de propaganda d'⁣Alemanya nazi.[1] Es va publicar en diversos idiomes, com ara l'espanyol, l'alemany i el croat.[2] En aquesta revista va participar l'il·lustrador alemany Emmerich Huber (1903-1979).

La revista pretenia difondre, en to desenfadat, propaganda de l'Alemanya nazi per rentar la seva imatge i atacar els enemics de Hitler (el comunisme, Stalin, els jueus, Estats Units, Roosevelt, Gran Bretanya, Winston Churchill, etc.). Les seves pàgines interiors eren escrites en diversos idiomes, de manera simultània. L'edició anava a càrrec del Ministeri d'Afers Estrangers de l'Alemanya nazi, que va tenir com un dels seus màxims exponents a Joachim von Ribbentrop, condemnat a mort en els judicis de Nuremberg.

A Espanya s'ha difós que el nom del partit polític Vox té l'origen en aquesta publicació, però no se n'han trobat proves fermes.[3]

Referències[modifica]

  1. «Revista VOX» (en castellà). Asociación para la recuperación de la memoria histórica. [Consulta: 4 octubre 2021].
  2. «VOX. Nr. 39 K. Emmerich HUBER (1903-1979), Illustrator.» (en anglès). ZVAB. [Consulta: 4 octubre 2021].
  3. «No, no hay pruebas de que el nombre de Vox venga de “una revista de propaganda fascista” de la “Alemania nazi” que también se llamaba así». maldita.es, 03-05-2021. [Consulta: 4 octubre 2021].

Enllaços externs[modifica]