Zhu Derun

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaZhu Derun

'Caos Primordial' (浑沦图), tinta sobre paper. Ubicació Museu de Xangai Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1294 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Henan (Xina) Modifica el valor a Wikidata
Mort1365 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (70/71 anys)
Pequín (Xina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor, cal·lígraf, poeta Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsZhu Ji (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Zhu Derun (xinès simplificat: 朱德润; xinès tradicional: 朱德潤; pinyin: Zhū Dérùn) fou un erudit xinès, pintor, cal·lígraf i poeta durant la dinastia Yuan. Nascut el 1294 i mort el 1365, Era originari de Suiyang, actualment Shangqiu, província de Henan, Va residir a Suzhou. Al llarg de la seva vida va ocupar diversos càrrecs acadèmics importants. També fou supervisor a la província de Jiangzhe. Fou també famós pels seus poemes, alguns dels quals mostraven una crítica social.

Obra pictòrica[modifica]

Aquest artista va destacar com a pintor de paisatges amb muntanyes llunyanes i cims massissos; va aplicar les tècniques de Xu Daoning i Guo Xi. Les seves obres mostra un gran realisme. Sovint les muntanyes rocoses es representaven amb pinzellades de núvols amb forma de cirrus i les branques dels arbres semblaven pinces de cranc. Entre les obres conservades cal mencionar: “Pavelló de la plana elegant”, “Tocant la lira sota els arbres” i “Passejant amb barca pel riu del Pi”.

Bibliografia[modifica]

  • "The Scholar's Mind: Essays in Honor of Frederick W. Mote" d'Eugene Perry Link The Chinese University Press of Hong Kong. 2009. ISBN 978-962-996-403-0. pàgs. 10-11

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Zhu Derun