A Modern Musketeer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaA Modern Musketeer

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAllan Dwan Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióDouglas Fairbanks Modifica el valor a Wikidata
FotografiaVictor Fleming Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1917 Modifica el valor a Wikidata
Durada68 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
RodatgeLos Angeles i Arizona Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema romàntic i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0008309 Filmaffinity: 767741 Allocine: 169917 Letterboxd: a-modern-musketeer Allmovie: v102652 TCM: 496951 AFI: 16965 TMDB.org: 128049 Modifica el valor a Wikidata

A Modern Musketeer és una pel·lícula muda dirigida per Allan Dwan i produïda i protagonitzada per Douglas Fairbanks.[1] Basada el relat "D'Artagnan of Kansas" d’E. P. Lyle, Jr., la pel·lícula es va estrenar el 30 de desembre del 1917.[2] Els exteriors foren rodats al Gran Canyó i al Monument Nacional del Canyó de Chelly.[3]

Argument[modifica]

Després dels crèdits inicials, hi ha un pròleg ambientat en una taverna francesa del segle XVII en què D'Artagnan defensa l'honor d'una dona misteriosa enfrontant-se a diversos enemics abans de pujar al seu cavall i marxar. Aleshores, l'acció es trasllada a l'actual Kansas. Ned Thacker ha heretat l'esperit de D'Artagnan a través de la influència de la seva mare, una àvida fan del novel·lista francès Alexandre Dumas. Malauradament, els seus intents d’actuar com un cavaller són generalment mal entesos per les dones modernes que troba. Així, es baralla amb un home que creu que està assetjant una dona, però quan el venç descobreix que això a ella no li ha agradat gens. Per tot plegat decideix marxar de Kansas i travessar el continent en cotxe.

Mentre condueix pel desert del Gran Canyó, es troba amb un cotxe aturat perquè la carretera és intransitable. És propietat de Forrest Vandeteer un milionari de mitjana edat (l'"home més ric de Yonkers"). L’acompanyen Elsie Dodge, principal interès del milionari i la seva mare, que veu el matrimoni de la seva filla amb Vandeteer com la solució als seus greus problemes financers. Ella, però, detesta el seu pretendent. Ned té la idea de posar el seu cotxe a les vies del ferrocarril per poder seguir endavant i acull els viatgers en el seu cotxe i Ned i Elsie se senten atrets un per l’altre. En arribar a l’hotel turístic del Gran Canyó, Vandeteer li diu a Ned que es mantingui allunyat de les dones.

Allà, John Blabb, un periodista de Nova York, li explica que Vandeteer ja té tres esposes secretes per lo que decideix protegir Elsie. Chin-de-dah un cap indi fora de la llei vol aconseguir una nova esposa després que la darrera hagi decidit suïcidar-se. Per això es fa passar per guia i es presenta a l’hotel on s’hostatgen Ned i Elsie. Tot i les reticències de Ned, Vandeteer el contracta per fer una excursió pel Gran Canó amb Elsie. Ned aprofita l’ocasió per convèncer la mare d’Elsie que ha de procurar més per la felicitat de la noia que no pas per la seva situació financera.

James Brown, un membre de la colla que coneix i odia a Vandeteer perquè anys enrere l’havia estafat i li havia robat la dona i els fills, explica alegrement a Ned les intencions de Chin-de-dah d’assassinar Vandeteer i forçar Elsie a casar-se amb ell. Ned, amb l’ajut de Brown, marxa a rescatar Elsie. Arriben a la cova on acampen els indis a temps per alliberar Elsie i Vandeteer, però continuen en perill. Aleshores Ned obliga a Vandeteer a signar una confessió de l'estafa contra Brown, així com un pagaré de 100.000 dòlars a canvi de salvar-li la vida. Aconsegueixen escapar pel precipici per una corda estirada per un cavall. Un cop segurs, Brown vol matar a Vandeteer, però Ned el persuadeix perquè el deixi viure a Vandeteer i promet repartir la recompensa amb ell. Un cop estan sols, l'Elsie fa un petó al seu salvador.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Vance, Jeffrey; Maietta, Tony. Douglas Fairbanks (en anglès). University of California Press, 2008, p. 327. ISBN 978-0-520-25667-5. 
  2. Hancock, Ralph; Fairbanks, Letitia. Douglas Fairbanks: The Fourth Musketeer (en anglès). Rowman & Littlefield, 2019-02-01, p. 275. ISBN 978-1-4930-3993-7. 
  3. Tibbetts, John C.; Welsh, James M. Douglas Fairbanks and the American Century (en anglès). Univ. Press of Mississippi, 2014-06-02. ISBN 978-1-62674-147-8. 

Enllaços externs[modifica]