Aetobatus narinari

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAetobatus narinari Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
En perill
UICN42564343 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseChondrichthyes
OrdreMyliobatiformes
FamíliaAetobatidae
GènereAetobatus
EspècieAetobatus narinari Modifica el valor a Wikidata
(Euphrasén, 1790)
Nomenclatura
Sinònims
  • Aetobatis latirostris
  • Aetobatis narinari
  • Aetomylus maculatus
  • Myliobatis eeltenkee
  • Myliobatis macroptera
  • Myliobatus punctatus
  • Raia quinqueaculeata
  • Raja narinari
  • Stoasodon narinari
ProtònimRaja narinari Modifica el valor a Wikidata

Aetobatus narinari, coneguda comunament com a "milana pigallada", és un peix cartilaginós del gènere de les rajades que habita en aigües costaneres poc profundes dels esculls de coral i badies, en profunditats de fins a 80 metres.

La rajada té un cos en forma de disc pla, de color blau intens o negre, amb taques blanques a la part superior amb un capell blanc i distintius musells plans similars un bec d'un ànec.[1] Les aletes caudals són més llargues que les d'altres rajades i poden tenir entre dues i sis espines verinoses,[2] just darrere de les aletes pèlviques. La meitat frontal del disc pectoral llarg té cinc brànquies a la part inferior. Els adults poden atènyer fins a cinc metres, una envergadura de tres metres i pesar fins a 230 quilos.[3]

Distribució[modifica]

Es poden trobar a l'atlàntic occidental i probablement a l'atlàntic oriental a les regions tropicals, incloent el golf de Mèxic.[3] Se l'ha de diferenciar de l'Aetobatus ocellatus, que és molt semblant però viu al pacífic i va ser reconegut com una espècie diferent.[4]

Referències[modifica]

  1. «White-spotted Eagle Ray (Aetobatus narinari)» (en anglès). Australian Wildlife. OzAnimals, s.d. [Consulta: 8 maig 2020].
  2. Bester, Cathleen. «Spotted Eagle Ray Aetobatus narinari» (en anglès). Florida Museum of Natural History, 10-05-2017. [Consulta: 8 maig 2020].
  3. 3,0 3,1 Luna, Susan M.; Capuli «Aetobatus narinari (Euphrasen, 1790) Whitespotted eagle ray» (en anglès). Fishbase.
  4. White, W.T.; Last, P.R.; Naylor, G.J.P.; Jensen, K.; Caira, J.N. «Clarification of Aetobatus ocellatus (Kuhl, 1823) as a valid species, and a comparison with Aetobatus narinari (Euphrasen, 1790) (Rajiformes: Myliobatidae)» (en anglès). Descriptions of new sharks and rays from Borneo. CSIRO Marine and Atmospheric Research Paper. Last, P.R., White, W.T. & Pogonoski, J.J., eds., no. 32, 2010, pàg. 141-164.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Aetobatus narinari