Alfons II del Congo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlfons II del Congo
Biografia
Naixement1472 Modifica el valor a Wikidata
Mbanza Kongo Modifica el valor a Wikidata
Mort1561 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (88/89 anys)
Mbanza Kongo Modifica el valor a Wikidata
Manikongo
1561 – 1561
← Diogo I Nkumbi a MpudiBernat I del Congo → Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósobirà, cap tribal Modifica el valor a Wikidata
Família
PareDiogo I Nkumbi a Mpudi Modifica el valor a Wikidata

Alfons II, anomenat també Mpemba a Nzinga, va ser el manikongo que va succeir a Diogo I, ocupant breument el tron del regne del Congo en 1561.

Biografia[modifica]

Poc se sap sobre Afonso II i el seu efímer regnat. Es creu que va poder haver estat un fill il·legítim de Diogo I,[1] si bé algunes fonts consideren que tots dos eren germans;[2] qualsevol de les dues circumstàncies hauria facilitat el seu accés a la corona.

Cap a 1555, sis anys abans de la pujada al tron d'Alfons II, el rei Diogo I havia tallat totes les relacions que mantenia el país fins llavors amb Portugal, expulsant tots els portuguesos del regne. A Portugal, mentrestant, Joan III era succeït per Sebastià I de Portugal en 1557.

Els portuguesos van intentar tornar, conspirant amb un altre pretendent al tron més favorable als seus interessos. Poc després que Alfons II pugés al tron en 1561, Bernardo I va assassinar al monarca i es va instal·lar en el tron. La conspiració, no obstant això, no va sortir com esperaven els portuguesos, ja que els portuguesos que van tornar al país per donar suport al magnicidi i al nou rei van ser de nou expulsats o van morir en els disturbis populars que es van produir durant aquest mateix any de 1561.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Battell, Andrew and Samuel Purchas, The Strange Adventures of Andrew Battell of Leigh, in Angola and the Adjoining Regions, page 136. The Hakluyt Society, 1901
  2. «Les rois du Kongo». Arxivat de l'original el 2006-05-07. [Consulta: 29 agost 2017].


Càrrecs públics
Precedit per:
Diogo I Nkumbi a Mpudi
Rei del Congo

1561
Succeït per:
Bernat I del Congo