Ali Haydar Kaytan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAli Haydar Kaytan
Biografia
Naixement26 març 1952 Modifica el valor a Wikidata
Hengirvan (Turquia) Modifica el valor a Wikidata
Mortsetembre 2019 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata

Ali Haydar Kaytan (Hengirvan, 26 de març de 1952 - setembre 2019) va ser un dels membres fundadors del grup separatista Partit dels Treballadors del Kurdistan. El seu nom en clau era Fuat.

Funcions[modifica]

Kaytan s'ocupà, en les primeres etapes, en particular, de l'estructura de l'organització en el seu natal Dersim (Tunceli). Després del cop militar de 1980 va fugir a l'estranger i es va fer càrrec de la direcció d'un camp d'entrenament de l'organització al nord de l'Iraq, i va ser membre del Comitè Central del Partit. En el tercer congrés del PKK, celebrat el 1986, Abdullah Öcalan dirigí una investigació contra Ali Haydar Kaytan i el va reprendre. Hagué d'escriure una detallada autocrítica i posteriorment va ser encarregat de les tasques d'Öcalan a Europa i Alemanya. El 1988 va ser arrestat a Alemanya i fou jutjat a Düsseldorf. El 1994 va ser alliberat i tornà a la direcció del PKK: (llavors anomenada "Presidencial"). El 1996 Öcalan endegà de nou un procés contra ell. Després d'efectuar una autocrítica, va treballar com a representant de l'organització a Europa. El càrrec de Kaytan encara es mantenia quan Öcalan fou capturat.

Actualment viu a les Muntanyes Kandil i pertany a l'anomenat Consell Excecutiu del Koma Komalên Kurdistan, una mena d'organització mare del PKK, que ha de formar el nucli d'una nova societat.