Antonio Manuel Martínez Heredia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntonio Manuel Martínez Heredia
Activitat
Camp de treballCompositor i Enginyer en informàtica
ProfessorsLeonardo Balada, Zulema de la Cruz, David del Puerto, Alejandro Román, Domingo J. Sánchez Gómez
Obra
Lluna plena, Nubia, Cims, Sones al atardecer en las Rozas

Antonio Manuel Martínez Heredia (Còrdova, 1980) és un enginyer en informàtica i compositor espanyol.

Va estudiar Enginyeria Tècnica a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica de l' Universitat de Màlaga i Enginyeria en Informàtica a la Universitat Oberta de Catalunya, és graduat en Ensenyaments Artístics Superiors de Música amb l'especialitat de composició pel Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, enginyer d'Armament i Material per l'Escola Politècnica Superior de l'Exèrcit de Terra[1] i màster en Sistemes Integrats de Gestió de Qualitat, Medi Ambient, I+D+i i Riscos Laborals per la Universitat Nacional d'Educació a Distància.

Va estudiar composició musical amb Leonardo Balada a la Universitat Politècnica de València. A més, va rebre formació de Zulema de la Cruz, David del Puerto, Alejandro Román i Domingo J. Sánchez Gómez.

Com a compositor s'ha dedicat principalement al gènere orquestral i ha estrenat obres en tres festivals: Klassik Festival[2], Clàssics en la Frontera[3] i 21a Edició Diacrònies[4][5].

En el capítol «Etapas del procés creatiu en la composició musical de la marxa processional Miserere Mei per a banda de música en un context academicista», inclòs al llibre Hebdomada Sancta. La marxa processional: origen i evolució d'un gènere patrimonial[6], coordinat per Sara Ramos Contioso i Virginia Borrero Gaviño el 2024, Manuel Martínez Heredia analitza el procés creatiu de la seva composició de la marxa processional Miserere Mei per a banda de música des d'una perspectiva acadèmica. Ofereix una exploració profunda de les diferents etapes implicades en la creació d'aquesta obra musical, destacant-ne la rellevància en el context del gènere processional i la seva contribució al patrimoni cultural.

Investigacions[modifica]

Ha participat en un grup de recerca per a la generació automàtica de composicions musicals liderat per Gabriel Aguilera[7] de la Universitat de Màlaga. Actualment[Quan?] està fent un doctorat en manteniment predictiu amb Sebastián Ventura, amb resultats aplicables a l'àmbit industrial [8].

Obres musicals[modifica]

  • Lluna plena, per a quartet de vent. Enregistrada el 27 de maig de 2021 després d'obtenir el premi del X Curs Internacional de Postgrau en Composició Musical amb el Mestre Leonardo Balada de la Universitat Politècnica de València per l'ensemble Gould.
  • Nubia, per a orquestra.
  • Cims, per a orquestra de corda.
  • Sones al atardecer en las Rozas, per a guitarra clàssica, estrenada pel catedràtic de Guitarra Clàssica del RCSM Victoria Eugenia, José Luis Morillas.
  • Ataraxia, per a ensemble de dotze instruments.

Premis[modifica]

  • Premi Fundació Katarina Gurska (2022)
  • Premi del X Curs Internacional de Postgrau en Composició Musical amb el Mestre Leonardo Balada de la Universitat Politècnica de València (2021)
  • Premio Andrés Segovia - José Miguel Ruiz Morales en Composición y Sinfonismo del LXIII Curso Universitario Internacional Música en Compostela (2021)

Referències[modifica]

  1. «[https://www.boe.es/boe/dias/2012/08/03/pdfs/BOE-A-2012-10444.pdf Resolución 452/38106/2012, de 31 de julio, de la Dirección General de Reclutamiento y Enseñanza Militar, por la que se publica la relación de aspirantes propuestos para ser nombrados alumnos para el ingreso en los centros docentes militares de formación para la incorporación a las Escalas de Oficiales de los Cuerpos de Ingenieros.]».
  2. «Programa_01_MAYO-1».
  3. «clasicos-en-la-frontera-registra-llenos-en-todos-sus-conciertos».
  4. «Diacronías encargos 2022».
  5. «21-edicion-diacronias-festival-musica-las-rozas».
  6. Martínez Heredia, Antonio Manuel «Etapas del proceso creativo en la composición musical de la marcha procesional Miserere Mei para banda de música en un contexto academicista» (en espanyol). Hebdomada Sancta. La marcha procesional: origen y evolución de un género patrimonial. CEU Ediciones, pàg. 437-450.
  7. Aguilera, Gabriel; Luis Galán, José; Madrid, Rafael; Martínez, Antonio Manuel; Padilla, Yolanda «Automated generation of contrapuntal musical compositions using probabilistic logic in Derive» (en anglès). Mathematics and Computers in Simulation, 80, 6, 2010-02, pàg. 1200–1211. DOI: 10.1016/j.matcom.2009.04.012.
  8. «uco-navantia-indra-inician-desarrollo».