Atomic Clock Ensemble in Space

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula vol espacialAtomic Clock Ensemble in Space

Tipus de missiórellotge atòmic, instrument espacial, experiment de l'Estació Espacial Internacional i entitat proposada Modifica el valor a Wikidata
Propietats de la nau
FabricantAstrium
Centre National d'Études Spatiales
Sytèmes de Référence Temps Espace (en) Tradueix
Kastler–Brossel Laboratory (en) Tradueix
Airbus Defence and Space
Kayser-Threde GmbH (en) Tradueix
CSRC
EREMS (en) Tradueix
Helmholtz Centre Potsdam GFZ German Research Centre for Geosciences (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Atomic Clock Ensemble in Space (ACES) és un projecte liderat per l'Agència Espacial Europea per situar un rellotge atòmic ultra-estable en l'Estació Espacial Internacional. L'operació en un entorn de microgravetat de l'ISS proporcionarà una base de temps precisa i estable per a diverses àrees d'investigació, incloent proves de la relativitat general i la teoria de cordes, la metrologia del temps i la freqüència, i una base molt important per a la interferometria.

La càrrega útil contindrà dos rellotges: un rellotge de cesi per a l'estabilitat a llarg termini i un màser d'hidrogen per a l'estabilitat a curt termini.

Està programat que el rellotge viatjarà fins a l'estació espacial a bord d'un HTV japonès,[1] i serà muntat externament al Laboratori Columbus de l'ESA. Està previst que el rellotge operi en òrbita durant 18–36 mesos.

El llançament està previst en el 2013 seguit d'una fase d'operacions de 12-18 mesos.[2]

Referències[modifica]

  1. «ESA.INT - Atomic Clock Ensemble in Space (ACES) - September 6th, 2010». Arxivat de l'original el 2009-06-09. [Consulta: 20 març 2013].
  2. «Atomic Clock Ensemble in Space (ACES) NASA Collaboration». Arxivat de l'original el 2012-04-25. [Consulta: 20 març 2013].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]