Biblioteca del Nord

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBiblioteca del Nord
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusbiblioteca pública Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2009
Governança corporativa
Seu
Altres
Número de telèfon+34-938-50-99-39 Modifica el valor a Wikidata

Lloc websabadell.cat… Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Biblioteca del Nord és una de les biblioteques municipals de Sabadell. La gestiona l'Ajuntament de Sabadell en conveni amb la Diputació de Barcelona i forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.[1]

Situada a la ronda de Navacerrada, 60, al barri de la Plana del Pintor, és un equipament del Districte 3 de Sabadell. És molt a prop de l'estació dels FGC Sabadell Parc del Nord. Inaugurada el 23 d'abril de 2009,[2] és la segona més gran de la ciutat,[3] amb una superfície total construïda de 2.500 m2, distribuïda en dues plantes. A la planta baixa hi ha l'àrea infantil, l'àrea de publicacions periòdiques i audiovisuals, la sala polivalent i l'auditori. Al primer pis s'ubica l'àrea de fons general, l'àrea d'informació i referència, la zona d'internet, la sala d'estudi i dues aules de suport, una de les quals equipada amb material multimèdia.[4]

La biblioteca té un fons de més de 41.000 documents, dels quals més de 6.100 són CD i DVD de música i cinema, a més de 130 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix dos fons documentals especialitzats:[5] l'un dedicat al món de la discapacitat, fruit de la col·laboració amb les entitats relacionades amb aquest àmbit dels barris del nord de Sabadell,[4] i un altre dedicat al col·lectiu gitano.[6]

L'any 2019, la Biblioteca del Nord va celebrar els deus anys d'existència.[7] Durant la pandèmia provocada per la covid, la Biblioteca va impulsar el projecte “El nord confinat, memòria de la pandèmia”, gràcies al qual els veïns van fer arribar documents que explicaven com havien viscut el confinament i el coronavirus.[8] El 2021 va inaugurar un servei nou d'atenció a la ciutadania per fer tràmits digitals, que també es poden fer a la Biblioteca del Sud i a la Biblioteca de Ponent.[9]

Referències[modifica]

  1. «Xarxa de Biblioteques Municipals». Diputació de Barcelona. [Consulta: 2 juny 2017].
  2. «Inauguració de la Biblioteca del Nord, a Sabadell (Vallès Occidental, Barcelona)». Generalitat de Catalunya. Arxivat de l'original el 2022-06-11. [Consulta: 1r juny 2022].
  3. AGULLÓ, EMILI. «Sabadell inaugura dissabte la Biblioteca del Nord, la segona més gran que hi haurà a la ciutat - 22 abril 2009». El Punt Avui. [Consulta: 1r juny 2022].
  4. 4,0 4,1 «Biblioteca del Nord». Ajuntament de Sabadell. [Consulta: 20 abril 2020].
  5. Ordóñez, Marta. «Denuncien el tancament puntual de la Biblioteca del Nord de Sabadell dilluns passat». Diari de Sabadell, 04-05-2022. [Consulta: 1r juny 2022].
  6. «A cau d'orella: Us descobrim els fons de la biblioteca del Nord, especialitzat en el col·lectiu gitano i els discapacitats». Ràdio Sabadell. [Consulta: 1r juny 2022].
  7. «La Biblioteca del Nord celebrarà el desè aniversari al setembre: "Això no va de llibres, va de persones"». [Consulta: 1r juny 2022].
  8. «La Biblioteca del Nord impulsa el projecte “El Nord confinat, memòria de la pandèmia”». Ràdio Sabadell. [Consulta: 1r juny 2022].
  9. «Un centenar de tràmits digitals en dos mesos, a la Biblioteca del Nord». Ràdio Sabadell. [Consulta: 1r juny 2022].