Casa Cots

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Cots
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteRafael Masó
Construcciósegle xx (1927)
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGirona Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Santa Clara, 53.
Map
 41° 59′ N, 2° 49′ E / 41.99°N,2.82°E / 41.99; 2.82
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC21300 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Cots és un edifici del municipi de Girona que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici de planta baixa i cinc pisos. La façana, de verticalitat accentuada, es divideix en tres parts. En el primer pis un balcó corregut de pedra, amb balustrades als laterals, atorga a la construcció una imatge senyorial. De caràcter més senzill són els restants balcons, fets amb ferro forjat i disposats en grups de dos a cadascun dels pisos. L'acabament està constituït per una àmplia galeria rectangular partida i un ràfec amb voladís accentuat que torna a emfasitzar el domini urbà de l'edifici. Els murs arrebossats presenten l'ornamentació de diversos esgrafiats: dos de senzills als laterals, en forma de rectangle, i un molt més espectacular amb temàtica vegetal -una parra i raïms que indiquen que inicialment hi havia un negoci dedicat als vins- situat en l'eix de simetria de la construcció. Entre els elements decoratius també trobem els quatre plafons ceràmics amb un motiu floral que emmarquen la façana.[1] Els baixos ofereixen una original superposició d'arquitravat i arc en la porta d'accés.[2] Tot i respondre a formes de l'arquitectura noucentista, el llenguatge de la Casa Cots incorpora elements neohistoricistes.[2]

Referències[modifica]

  1. Falgàs, Jordi. Ruta Rafael Masó: un recorregut per la Girona Modernista i Noucentista, 2009. 
  2. 2,0 2,1 «Casa Cots». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 febrer 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Cots