Casa del 6 del Carrer de Sant Pere

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa del 6 del Carrer de Sant Pere
Imatge
Dades
TipusCasa senyorial
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilafranca de Conflent Modifica el valor a Wikidata
Localització6 del carrer de Sant Pere Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 35′ 14″ N, 2° 21′ 59″ E / 42.587161°N,2.366475°E / 42.587161; 2.366475

La Casa del 6 del Carrer de Sant Pere és un edifici medieval de la vila de Vilafranca de Conflent, de la comarca d'aquest nom, a la Catalunya del Nord.

Com el seu nom indica, és[1] en el número 6 del carrer de Sant Pere, en el sector nord-occidental de la vila. Li corresponen les parcel·les cadastrals 33 i 35.

Detall d'un dels portals de la casa

La casa, del segle xiv, ha estat molt afectada pel pas del temps. Actualment subdividit en dos habitatges, de la construcció original només ha conservat alguns elements de la planta baixa de la façana: al costat de migdia, un arc segmental, amb el muntant dret destruït i les arestes de l'esquerra aixamfranades (se suposa que el desaparegut era igual).

Més cap al nord, hi havia vestigis de dos altres arcs segmentals, destruïts, dels quals es conservaven només els muntants aixamfranats. En l'actualitat han estat reconstruïts, i un fa de porta de l'habitatge, i el més septentrional, de finestral. La porta, que també té desaparegut el muntant esquerre, està coronada per un estret dintell.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «189 - Vilafranca de Conflent». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol - el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Garrigou Grandchamp, Pierre. «Inventaire des édifices domestiques des XIIe, XIIIe et XIVe siècles à Villefranche de Conflent». A: La maison au Moyen Age. Toulouse: Société archéologique du Midi, 2002.