Cementiri caputxí

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cementiri caputxí
Imatge
Dades
TipusCementiri Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGirona Modifica el valor a Wikidata

El Cementiri caputxí es troba a l'interior de l'antic Convent de Sant Antoni de Pàdua, construït el 1753. Es tracta de l'únic cementiri caputxí en molt bon estat de conservació i sencer de tot Catalunya.[1] El cementiri està relacionat amb el Convent Barberini, a Roma, i el de Palerm, Sicília.[2] Actualment, el cementiri es troba a l'interior del Museu d'Història de Girona.

El cementiri està format per un total de divuit nínxols verticals. En cada un d'ells es pot observar un banc foradat. Aquests espais eren utilitzats per dessecar i momificar els cossos dels difunts, aquest ritual era practicat pels caputxins al segle xvi. Al segle xvi estava situat al soterrani de l'edifici, actualment, es troba a la planta baixa[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Museu d'Història de Girona | Girona | Cementiri caputxí». Arxivat de l'original el 2017-05-22. [Consulta: 24 març 2017].
  2. Catalunya, Agència Catalana del Patrimoni, Generalitat de. «El cementiri o dessecador caputxí · Visitmuseum · Catalonia museums». [Consulta: 24 març 2017].