Centre Internacional Virtual d'Investigació en Nutrició

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCentre Internacional Virtual d'Investigació en Nutrició
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria alimentària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2009

Lloc webcivin.info Modifica el valor a Wikidata

El Centre Internacional Virtual d'Investigación en Nutrició (CIVIN), és una institució d'accés obert, sense ànim de lucre, la missió de la qual és la promoció de la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en l'àrea de les ciències de la nutrició.

Aquest centre està promogut per la Xarxa de Malnutrició a Iberoamericà (Xarxa MeI) i compte amb la col·laboració de professionals de reconegut prestigi en el món de la nutrició i de la documentació científica.

En 2009, la Xarxa està constituïda per 31 institucions acadèmiques i d'investigació pertanyents a 11 països Iberoamericans (Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, Espanya, Mèxic, Portugal i Veneçuela).

A partir de 2011, aquest Centre es desenvolupa sota el patrocini de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, AECID, en el marc del Programa de Cooperació Interuniversitària i Investigació Científica (D/030704/10).

Objectius[modifica]

El CIVIN s'estructura com una comunitat científica, les accions de la qual són:

  • Promoure la generació o adequació de nous coneixements bàsics i aplicats mitjançant l'impuls de la investigació científica i el desenvolupament tecnològic de caràcter inter i multidisciplinari.
  • Intercanviar i compartir experiències en l'àrea de les ciències de la nutrició.
  • Satisfer les necessitats d'informació, relacionades amb la nutrició, dels investigadors i tècnics relacionats amb les ciències de la salut, amb fàcil accés i garanties de qualitat.
  • Crear comunitats virtuals d'usuàries/us en temes específics utilitzant modalitats de conferències, fòrums, gestors docents i mòduls de capacitació.
  • Donar suport a la docència i la investigació dels participants en el projecte CIVIN i dels seus col·laboradors.
  • Disposar la documentació sobre la temàtica de nutrició que permeta fer estudis relacionats amb aquesta àrea del coneixement, així com amb qualsevol camp de les ciències de la salut.
  • Relacionar-se amb altres Xarxes d'Investigació, especialment amb les propostes emanades d'Organitzacions Internacionals.
  • Participar en aquells projectes internacionals que siguen de l'àmbit competencial del CIVIN.
  • Ser referent de la producció científica Iberoamericana sobre nutrició, mitjançant normes de qualitat, facilitant la seua divulgació.

Estructura[modifica]

Les activitats en el CIVIN s'organitzen fonamentalment en 2 àrees:

  • Àrea d'accés públic – destinada fonamentalment a la divulgació d'informació sobre alimentació i nutrició, generada per les mateixes institucions col·laboradores del CIVIN o d'altres entitats, sempre que, siguen consideres pertinents i de qualitat contrastada. Els textos arreplegats en aquest apartat es classifiquen segons el seu tema principal, havent estat prèviament revisats per professionals de la nutrició per a garantir la correcció de la informació que contenen.
  • Àrea d'accés professional – nucli principal del CIVIN, destinat als professionals i està orientada a la investigació i la formació. Inclou les següents zones:

Coordinació[modifica]

Les institucions acadèmiques encarregades del disseny, desenvolupament, implantació i funcionament del CIVIN són:

Enllaços externs[modifica]