Copa d'Espanya d'handbol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infobox sports competitionCopa d'Espanya d'handbol
Tipuscompetició esportiva Modifica el valor a Wikidata
Esporthandbol Modifica el valor a Wikidata
OrganitzadorReial Federació Espanyola d'Handbol Modifica el valor a Wikidata
Localització  i  Dates
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Vigència2023 – Modifica el valor a Wikidata

La Copa d'Espanya d'handbol masculina és una competició espanyola entre clubs que es celebra en format de final a quatre. Els clubs que competeixen són els tres primers classificats de la lliga al final de la primera volta i l'equip organitzador.[1] Els partits de semifinals es sortegen i es classifiquen per a la final els guanyadors de cada partit, que es juga l'endemà. Fou creada a la temporada 2023-2024 per substituir a la Copa ASOBAL i l'organitza la Reial Federació espanyola d'handbol.

L'equip amb més títols és el Futbol Club Barcelona.

Creació amb polèmica[modifica]

L'ASOBAL (Asociación de Clubes de Balonmano) i la RFEBM (Reial Federació Espanyola d'Handbol) van mantenir els dies previs a l'inici de la competició diferències amb intercanvi d'acusacions i comunicats.

ASOBAL defensava la gestió i organització del torneig i la RFEBM, mantenia que al convertir-se la Lliga ASOBAL en una competició professional reconeguda pel Consejo Superior de Deportes, el conveni entre les dues entitats ja no era vàlid (ASOBAL havia perdut el dret a organitzar la Copa ASOBAL). Els clubs que pertanyen a l'ASOBAL van negar-se a jugar, encara que la no assistència al torneig, ara organitzat per la RFEBM.,[2] implicava sancions. Finalment, es va jugar la competició a l'acceptar la federació l'acord que tenia ASOBAL amb l'operador de televisió LaLiga+.

Historial[modifica]

En negreta = Equip guanyador
(prò.) = Pròrroga
(p.) = Penals
(1) = Nombre de títols
Nota: Noms dels equips segons l'època

Edició Temp. Data Campió Resultat Subcampió Seu refs
I 2023-24 17-12-2023 Catalunya FC Barcelona (1) 31-28 La Rioja CB Logroño La Rioja Polideportivo Municipal de Artaleku, Irun [3]

Palmarès[modifica]

Equip Campió Subcampió Finals Anys campió Anys subcampió
Catalunya Futbol Club Barcelona 1 0 1 2023-24
La Rioja CB Logroño La Rioja 0 1 1 2023-24

Referències[modifica]

  1. «Este jueves, sorteo de la Copa de España y la Minicopa de España» (en castellà). rfebm, 12-12-2023. [Consulta: 23 desembre 2023].
  2. «Embolica que fa fort: la federació manté la Copa d'Espanya tot i l'oposició dels clubs». Esport3, 12-12-2023. [Consulta: 23 desembre 2023].
  3. «El Barça s'adjudica la dinovena Copa d'Espanya contra el Logronyo (31-28)». Esport3, 18-12-2023. [Consulta: 23 desembre 2023].