Diane Lockhart

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDiane Lockhart
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de sèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Creat perRobert King Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perChristine Baranski Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraThe Good Wife i The Good Fight Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gènerefemení Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióprocuradora Modifica el valor a Wikidata
OcupadorLockhart/Gardner (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Diane Lockhart és un personatge de la sèrie televisiva de la CBS The Good Wife representada per l'actriu Christine Baranski, que ha rebut bones crítiques per la seva actuació, en ser nomenada sis cops consecutius als premis Emmy a la millor actriu secundària en sèrie dramàtica.[1][2] El personatge retorna com a protagonista principal en la sèrie derivada The Good Fight.

Rerefons[modifica]

Sòcia sènior en el seu bufet d'advocats, Diane és una campiona liberal en els temes de gènere i té, per tant, opinions fermes sobre molts assumptes, incloent una aversió extrema a les armes i a la violència (tot i que en un fil de la trama té una relació sentimental amb un expert en balística de tendència política conservadora). Parla un francès fluid i sembla tenir una vida social activa. Entre els seus amants hi ha Kurt McVeigh, un expert en armes de foc i republicà conservador, de qui Diane s'enamora malgrat les seves opinions polítiques contràries i la seva aversió a les armes. Finalment es casen.

Tot i que inicialment és escèptica respecte les habilitats d'Alicia Florrick com a advocada quan s'uneix a l'empresa, Diane esdevé una espècie de mentora per ella. Però ho fa amb una certa distància, i el seu suport sovint ve com un consell críptic que simplement indica a l'Alícia la direcció correcta. Quan creu que algú s'equivoca, mai no dubta a dir-li-ho. Diane es troba sovint en la disjuntiva entre donar suport a l'Alícia o al Cary Agos quan competeixen.

Seqüela[modifica]

Baranski va reprendre el seu paper en l'spin-off, The Good Fight, juntament amb Cush Jumbo repetint en el seu paper de Lucca Quinn. A diferència de The Good Wife, després de l'emissió de l'episodi pilot la sèrie s'emetria per la CBS All Access en comptes de la CBS network.[3]

Com en la sèrie mare, Diane és un personatge central de la sèrie, que gira a l'entorn de la fillola i col·lega de Diane, que és la filla d'un amic seu de la universitat que s'ha fet ric en la banca i que té una vida familiar complicada.[4]

Referències[modifica]

  1. «Here's why Diane Lockhart is the best character on 'The Good Wife'». [Consulta: 3 abril 2016].
  2. «Christine Baranski». [Consulta: 3 abril 2016].
  3. Andreeva, Nellie. «‘The Good Wife’ Spinoff A Go At CBS All Access», May 18, 2016. [Consulta: July 10, 2016].
  4. Ward, Rachel. «The Good Wife spin-off: Christine Baranski to star, plus all you need to know about the new show». [Consulta: 10 juliol 2016].