Discussió:Antoni Mas i Bou

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Em dic Marc Malagelada, i he estat contactat per Antoni Mas i Bou, per a poder modificar la entrada biogràfica que hi ha a la Wikipedia.

La raó de voler fer això, és que no se sent prou ben representat amb aquesta biografia, i que sovint es troba, que el presenten en alguns actes, utilitzant les dades que hi surten, i ell ha de matitzar-ho i completar-ho.

Ha contactat (i no contractat) amb mí, per la raó que una persona que el coneix, coneix també a la meva dona i ha vist algun comentari meu a les xarxes socials, quan faig donacions a Wikipedia, doncs simpatitzo amb el projecte. Ha relacionat que puc ajudar-lo. Intento explicar la meva relació amb aquesta persona i els interessos que hi tinc, davant d'acusacions de conflicte d'interessos.

Ell ha provat de modificar l'article i li heu revocat els canvis. És ben comprensible, donats els principis de neutralitat i els usos de la viquipedia.

Voldria dir que:

1: He mirat d'entrar sense fer d'elefant en una cristalleria, demanant el procediment per a modificar un article. I he rebut que no soc la persona adequada, doncs hi tinc un interès.

2: He rebut els documents sobre "Què no és la wikipedia" i els "conflictes d'interessos", "article sobre la fiabilitat" i sobre la "neutralitat", i els entenc i els comparteixo.

3: Que no tinc cap interès en escriure l'article biogràfic d'Antoni Mas i Bou. Tinc interès en que la biografia que aparegui a la Wikipedia sigui certa i tant completa com sigui possible, com qualsevol altre article de Wikipedia. Fet que igualment donarà resposta a la inquietud que em transmet el propi biografiat.

4: Que segueixo sense rebre el procediment que podem seguir, per a corregir i enriquir l'article, per tant em veig obligat a formular propostes, en base als documents rebuts, sobre què puc fer i formular els dubtes que em sorgeixen; que probablement puguin ser animalades, degut al meu desconeixement, fins que algú pugui guiar-me en les actuacions adients. No soc pas viquipedista, jo.

5: Que certament el Sr. Antoni Mas Bou és quí em pot donar informació, i si això és dolent pel fet de la neutralitat, és bó pel fet de la completitud. Per tant, quí escrigui l'article, gaudirà d'aquesta completitud i haurà de vetllar per la neutralitat. I que crec que no pot ser d'altra manera.

6: Que pel punt 5, el Sr. Antoni Mas Bou aportarà i mostrarà, quan calgui, els registres de propietat de les seves obres, doncs és ell quí els té, i no pot ser ningú altre.

7: Que pel punt 5, el Sr. Antoni Mas Bou, pot aportar informació seleccionada de fonts secundàries (retalls de diari, publicacions als mitjans, llibres, etc) per a justificar la informació que es consideri de rellevància, publicar en la seva biografia. I que aquest fet, no és per a ser considerat com a conflicte de interessos, és per a ser considerat una ajuda al biografista. Simplement, o bé esperem que el biografista descobreixi que ha estrenat una obra al Liceu, o bé se li indica al biografista que així ha estat. La veracitat serà comprobada igualment, amb fonts secundàries i documentació acreditativa.

8: Que pel cas que tot això anterior sigui considerat inacceptable, seguir demanant, com es podria fer, per a que la biografia sigui actualitzada amb aquests esdeveniments que poden ser considerats importants, tant per el biografiat, com per la cultura catalana, com per la funció social i la producció de les institucions artístiques catalanes, com pel patrimoni cultural català.

9: Que és preferible que l'article sigui escrit per una persona que pugui jutjar què és bó de fer sortir a l'article i què no cal que surti, que no pas que l'escrigui jo, doncs probablement cauré en alguna de les situacions descrites en els articles "conflictes d'interessos". Però desconec si podem demanar a un viquipedista que ho faci per nosaltres, si te cost, o si hem d'encarregar la biografia a una tercera entitat per a ser aportada com a font secundària; en definitiva, conèixer el procediment que heu esmentat quan heu dit "Durant vint anys, tot i les imperfeccions, s'han creat articles sense cap conflicte d'interessos i basats en fonts fiables. No entenc perquè en aquest cas ha de ser diferent. "

Així doncs, com ho podem fer? Tindríem la possibilitat de tenir algun editor voluntari a quí indicar fonts i pugui considerar incorporar informació?el comentari anterior sense signar és fet per Mmalagelada (disc.contr.)

@Mmalagelada: Si teniu alguna informació sobre coses que faltin o que estiguin malament a l'article ho podeu indicar aquí a la discussió, preferiblement amb referències. Si mai algun editor decideix ampliar l'article pot ser que això li sigui útil.
Notifico en Lohen11 que potser hi té interès.--Pere prlpz (disc.) 02:24, 23 maig 2021 (CEST)[respon]
Gràcies @Pere prlpz:. Marc, jo crec que el pots ampliar tu mateix si l'ampliació és rellevant i si aportes referències. Ja en faré un seguiment.--Lohen11 (disc.) 12:21, 23 maig 2021 (CEST)[respon]
Objecció Objecció @Lohen11: Compte que això és el contrari del que diu Viquipèdia:Conflicte d'interessos i de la pràctica habitual, i de fet ja s'ha vist què va passar quan algú amb conflicte d'interessos ha intentat modificar pel seu compte l'article. El lloc on haurien d'editar els que han estat contactats per l'interessat és la discussió.--Pere prlpz (disc.) 12:38, 23 maig 2021 (CEST)[respon]
De fet, és el que he recomanat als usuaris que volien fer canvis a l'article. Que arribessin a un consens amb els editors principals: Tema:W8qi5du6dvrqyj0d. Abans, però, s'ha de solucionar el problema d'admissibilitat.--Docosong (disc.) 13:37, 23 maig 2021 (CEST)[respon]
Gràcies, però conec perfectament el Conflicte d'interessos i crec que esteu exagerant. D'altra banda, em veig en cor de saber veure que no es faci res que no es pugui fer.--Lohen11 (disc.) 21:32, 23 maig 2021 (CEST)[respon]

Poder aportar documentació per la vostra consideració.[modifica]

Agraït per les respostes.

No estem parlant de refer l'article de nou, sinó de completar-lo, per tant, crec que la meva feina pot ser la de aportar documentació, i vosaltres considereu si és admissible (segons la vostra normativa) i si és rellevant (pel nivell d'aquestes biografies).

Entenc que no seria correcte la inserció de "Ha estrenat un espectacle al Liceu", si la informació ve del propi personatge, però sí que podrem aportar la documentació de l'esdeveniment, per a demostrar que és certa.

Entenc que no seria correcte dir que té més d'un centenar d'obres, si la informació ve del propi personatge, però sí que podem aportar registres per a demostrar que és així.

Sobre les col·laboracions que ha fet a altres personatges cèlebres (Nina, Indira Ferrer Morató...) podrem aportar els programes dels espectacles per a demostrar la seva autenticitat.

Finalment, si reviseu l'historial de versions i examineu l'entrada que va fer ell mateix, veureu que en al seu article hi ha un biaix cap al personatge de músic, mentre que a l'article de la Viquipedia hi ha un biaix cap al personatge de gestor. És lògic que sigui més senzill trobar informació del gestor que no pas del músic, doncs el primer es troba en informació permanent, com estatuts d'organitzacions, mentre que el segon es troba en programes musicals de vida més efímera, i contractes privats. Caldria equilibrar-ho.

Si tothom hi està d'acord, la setmana que ve li faré una visita i miraré d'obtenir informació per aportar-vos, fonts secundàries, i documentació verificable.

Agraït.