Discussió:Biofarmacologia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tinc el dubte conceptual de si es pot considerar un fàrmac una proteïna. Llull · (vostè dirà) 17:06, 5 abr 2006 (UTC)

Si eixa proteïna és externa a l'organisme administrat i li produeix un canvi fisiològic, sí ho és. Per cert, vaig a traduir l'article de pharming. Saps si hi ha un terme en català per a aquesta paraula o utilitze l'anglesa? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:13, 5 abr 2006 (UTC)
La setmana passada vaig assistir a un seminari que tractava justament d'això i en deien "alicaments" (visca els jocs de paraules!), però ho he mirat en altres fonts i sembla que això simplement és el que en català en diem "aliments funcionals", aquest cop, però, en francès. Per tant no hi veig inconveniment en fer servir "pharming". Per cert, si una proteïna pot ser un fàrmac... un vector de teràpia gènica? Llull · (vostè dirà) 17:20, 5 abr 2006 (UTC)
Tècnicament, mirant la definició que tinc jo als meus apunts, sí que ho seria, ja que produeix un canvi al metabolisme com qualsevol altre inhibidor o agonista d'un enzim però, en aquest cas, abans que es produïsca l'enzim. Sobre els "alicaments" i productes frontera ja vaig tindre una xarrada (bé, un tema d'assignatura) l'any passat i també se'ls anomenaven "nutracèutics" (per curiositat). Per cert, m'acabes de donar la idea per a fer un nou article sobre açò, no se m'havia ocorregut. somriure --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:03, 5 abr 2006 (UTC)
Nutracèutic. Era així. Buscava "nutrofàrmac" al Google i no em tornava resultats. La veritat és que em sembla una mala traducció, de "nutraceutical". S'han quedat amb la part de la paraula que no s'havien de quedar. Parlar de menjar-se un "nutracèutic" sembla un tema de "canibalisme". Mmmm, vaig a prendre'm un "nutracèutic" que està molt carregat d'aminoàcids escencials. Llull · (vostè dirà) 18:13, 5 abr 2006 (UTC)
Hahahaha. És veritat sona extrany. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:41, 5 abr 2006 (UTC)