Discussió:Foment del Treball Nacional

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Manca de referències i estructura poc enciclopèdica[modifica]

Avui s'ha allargat l'article, traient part del text que hi havia per posar-ne de nou. El que hi havia tenia coses a millorar, però el nou sembla venir d'una font poc independent, amb algunes afirmacions que necessiten referència i una selecció dels fets que seria perfectament correcta a la pàgina web de l'entitat però que no és ben bé la que hauria de tenir un article enciclopèdic.

  • La fundació de l'entitat al segle XVIII mereix una referència independent. Que Foment traci les seves arrels fins aquesta entitat del segle XVIII és rellevant per si sol, però com a fet històric s'ha d'explicar millor, i més si més avall s'explica que ha passat per diferents fusions. Probablement, tan cert o tan fals és donar com a data de fundació la de l'entitat més vella, la darrera fusió o la separació del sindicat vertical, si no es donen amb una explicació.
  • Els qualificatius de valoració (l'extraordinari valor de l'arxiu) són poc enciclopèdics. Una altra cosa seria reflectir a l'article la valoració que en fan fonts fiables (tot i que potser no és el més interessant que es pot dir de l'entitat).
  • Foment "va fundar" la CEOE? O en va ser un dels fundadors? S'hauria d'aclarir i referenciar.
  • La participació en organismes internacionals no veig que tingui prou rellevància per anar a la introducció. Entenc que hauria d'anar al final de l'apartat d'història, si és que ha de ser a l'article.
  • Aquesta introducció, però també la cronologia, tendeix a donar molt de pes a esdeveniments recents poc importants davant dels esdeveniments passats. No és que sigui un error greu perquè és la tendència natural dels articles de la Viquipèdia que fem aficionats amb més interès per l'actualitat que per la història i amb més accés a les fonts actuals que les històriques de tipus acadèmic, però estaria bé arreglar-ho.
  • Igual que s'han introduït afirmacions sense referències, s'han tret afirmacions sense referències. Estaria bé contrastar-les per referenciar-les o eliminar-les.

Aleshores, proposo eliminar les parts amb manca de referències (si no trobem les referències) i la segona meitat del paràgraf introductori. Provisionalment es podrien recuperar les frases eliminades que estan en el mateix estat poc verificable que les actuals.--Pere prlpz (disc.) 15:56, 25 maig 2012 (CEST)[respon]