Discussió:Llista de monuments de Granollers

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Després d'una visita in situ, vet aquí algunes esmenes que he fet (o que caldria fer):

  • He actualitzat l'adreça de la masia de les Tres Torres.
  • La fàbrica de Can Comas ha desaparegut i s'hi han construït edificis de pisos i un pàrquing. Se'n conserva el portal d'entrada (a l'angle entre els carrers de Sant Jaume i Anníbal) i la xemeneia.
  • Can Riera no és al número 145 del carrer de Josep Umbert sinó al 147. Al 145 hi ha un centre de Càritas anomenat El Xiprer.
  • L'element anomenat a Patmapa Conjunt de dues cases del carrer Barcelona, 50-52, que a la llista surt com a Ca l'Esperança Roca i Hostal de Can Roca, té només el número 50; és, per tant, una sola casa. L'edifici contigu, el 52, és nou de trinca. Per tant el 50 que queda no sé si és Ca l'Esperança o l'Hostal, o bé són dos noms amb què es va conèixer la mateixa casa. Per cert, la façana està apuntalada perquè per dins estan fent tot l'edifici nou. De fet, aquí al carrer Barcelona algunes de les cases que estan protegides són totalment noves i només conserven els elements antics de record: la del número 48, la del 37-41 o la del número 5, per exemple. Aquesta última en té al costat una altra (la núm. 7) que imita, en nou, l'estil de la façana veïna; segurament ara formen part d'un mateix edifici. El conjunt de cases que van del núm. 2 al 6 estan actualment tapades per bastides i una xarxa de protecció, suposo que seguiran el mateix destí.
  • Les cases de la plaça de les Olles núm. 4-5 tenen la descripció equivocada a Patmapa. De fet, la casa que s'hi descriu és clarament la número 8 (amb les dues finestres i l'escut), i la descripció que hi ha ara a la fitxa del número 8 és un text diferent (repetit dues vegades, això sí), però que també correspon a la casa correcta (allà, tanmateix, no s'hi esmenta l'escut de dalt la porta). Les cases 4-5 no s'hi assemblen gens: la 5 sobresurt lleugerament més que la 4, que fa cantonada amb el carrer de Santa Apol·lònia, i cadascuna té dues finestres de llinda plana.
  • La casa Josep Tardà de la plaça de les Olles no és al número 11 sinó al 12, com es pot apreciar bé a la foto que hi ha ara.
  • Can Deu ocupa els números 14-18 de la plaça de Lluís Perpinyà, no tan sols el número 18.
  • Les cases del carrer Corró 67-71 en realitat tenen la numeració 63-71.
  • El conjunt de cases de Can Mònic no ocupa els números 123-125 sinó 123-145 del carrer del Primer Marquès de les Franqueses (no avinguda Marquesa de les Franqueses, com deia abans).

--Enric (discussió) 21:06, 3 gen 2013 (CET)[respon]

Sobre el Conjunt de dues cases del carrer Barcelona, 50-52, a la Diputació tenen una fitxa pels números 48-52 amb els noms "Ca la Cunrenya" (48), és l'IPA-39672, "Ca l'Esperança Roca" (50) i "Hostal de Can Roca" (52). Per la descripció, és possible que només tinguin protegides les façanes, o alguns elements, o bé que hagin estat descatalogades per l'ajuntament. Si no queda res del número 52, on destaca per la descripció "un guardapols sostingut per carotes", llavors ho podem deixar com a "Ca l'Esperança Roca", número 50. --V.Riullop (parlem-ne) 16:06, 5 gen 2013 (CET)[respon]
El guardapols amb les carotes és també al número 50 (no sé si el 52 també en tenia un, o bé el van traslladar aquí). Possiblement les antigues dues cases Roca van acabar sent-ne una de sola, l'actual 50 (la 52 és una casa nova), que sembla com si en fossin dues de juntes, ja que té dues portes; la part dreta té una finestra amb la data 1568 a la llinda (allà és on està col·locat el número 50), mentre que la finestra de l'esquerra és la de les carasses (en aquesta part de la casa no hi surt cap número). --Enric (discussió) 01:36, 6 gen 2013 (CET)[respon]