Discussió:Mao Zedong

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En català es diu Mao Tse-tung

Aquest home és conegut en català com a "Mao Tse-tung", jo ho mouria cap a aquest altre nom. Llull 18:29 21 mar, 2005 (UTC)

Ho sento, però no. En català se li ha dit de fa molt de temps Mao Zedong. En els llibres de text en català del meu BUP (mitjans dels 80) ja apareixia així. Als diaris se'n diu així, als llibres també... Seria com dir que en català a Jules Verne se li diu Julio Verne... --Viktor 21:00 26 jul, 2005 (UTC)


Transcripcions[modifica]

Aixó sols depen de quin métode de transcripció emprem, com diu al cos de l'article, hi ha més variants per a 毛泽东: Mao Tse Tung, Mao Tse-Tung, Mao Zhe Tung, Máo Zédōng o Mao Tse-tung. Per tant dependirà de la transcripció que vullga gastar en eixe moment el periodista (o autor del text), potser que hi hasca alguna predilecció per algun tipus de transcripció segons autors i èpoques. no vaig a ficar en dubte el que diu Viktor perquè no dispose de dades, ni tampoc he llegit massa sobre transcripcions o Mao Zedong, pero una cosa està clara s'escriga Mao Zedong o Mao Tse-tung sempre s'hauria de pronunciar igual, sia: ± mau tsetung. ——ludor 21:55 26 jul, 2005 (UTC)

En català l'habitual (i diria que oficial a la Generalitat de Catalunya) actualment és el pinyin. I a la viquipèdia en català, també. Viquipèdia:Transliteració.
Fins i tot hi ha periodistes que, incorrectament, en lloc de formes tradicionals com Pequín usen formes en pinyin com Beijing.
--Viktor 23:47 26 jul, 2005 (UTC)

categoria retrat[modifica]

He afegit la categoria retrat amb la previsió d'una ampliació que parli del culte a Mao i la seva imatge.

--Allman 18:01, 22 set 2006 (UTC)


--Coentor (discussió) 17:41, 18 abr 2009 (CEST)[respon]

Mao genocida[modifica]

L'article no diu res sobre els genocidis comesos per Mao i el seu govern, per exemple, sobre el milió de tibetans assassinats. Algú s'imagina un article de Hitler que no parli del genocidi dels jueus? Que la Xina estigui més lluny que l'Alemanya no justifica aquest oblit.95.23.156.88 (discussió) 22:58, 12 des 2013 (CET)[respon]

Pots afegir la informació quan vulguis, sempre que sigui amb VP:FF.--Carles (enraonem) 23:30, 12 des 2013 (CET)[respon]