Discussió:Nit de Sant Joan

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jo propose que al començament de l'article on es diu la data de la festa, s'afegira el territori on és celebrada, que imagine que és gairebé la totalitat dels Països Catalans. Gràcies, i bona nit de Sant Joan. --Nnako2 (discussió) 12:51, 23 juny 2008 (CEST)[respon]

Tres faves[modifica]

Avui he sentit a Catalunya Ràdio al Quim Monzó llegint i comentant la creença de les tres faves que s'explica a l'apartat de Creences diverses, citant la Viquipèdia com a font. --V.Riullop (parlem-ne) 15:00, 23 juny 2008 (CEST)[respon]

Text poc enciclopèdic[modifica]

Algun company que crec que deu ser nord-català ens ha deixat aquest escrit. Sé que amb bona intenció però és tan poc enciclopèdic, sense referències i amb poc a veure amb el tema en questió, que he decidit llevar-lo tot. No obstant això, crec que només és just deixar el text ací per si el company tornara i decidira redactar-lo millor (anar més al gra!).

I copie:

Es la primera de les grans manifestacions a l'entorn de les festas de Sant-Joan.

Podem distingir-hi quatre moments forts:

  1. EL Congrés dels Focs de Sant Joan
  2. La Trobada del Canigo'
  3. La vetllada del Pic
  4. la festa Major el 23 Juny.

De 1947 à 1958 : Desprès de la Segona Guerra Mundial-Renaixement dels focs de Sant Joan.

a) el 23 de juny és una gran nit de tradicions à l'ermita de Nostra Senyora de la Salut, a 4 km de Perpinyà, on el Cercle dels Joves hi organitza una gran foguera tradicional de Sant joan i on es barregen en aquesta entranyable vetllada, cançons catalanes, folklore, sardanes, collita de les herbes de Sant Joan.

b)Aquest club de muntanya dona continuïtat a aquesta antiga tradiciớ i hi convida als amics i les associacions. Cada vegada hi participa més gent; l'èxit s'assegura i s'engrandeix!

1955: Le 1er foc Pic del Canigớa)Frances Pujade celebra el seu aniversari al pic del Canigớ.

b)Hi convida als seus amics muntanyencs.

c)L'USAP es proclama campiớ nacional de rugbi de França. Llavors s'afegeixen també a la festa un grup d'aficionats que havien promès d'encendre una fuguera al pic des Canigớ en cas victớria de l'USAP en aquest campionat.

d) La nit del 23 juny és la nit de la tradiciớ dels focs de Sant Joan

1956: Ràdio Perpinyà estableix una conexiớ amb le Canigớ

a) El retrabament entre Joan Iglésis ( anomenat Paxa) i Francesc Pujade donà une altre dimensiớ a aquesta festa.

b)La retransmissiớ per ràdio els esdeveniments des Canigớ per a tots Catalans és una proessa d'Albert Llech.

1963: 1er any de la Flama del Canigớ

Joan Iglésis pren iniciativa de descendir la flama del Canigớ fins a Perpinyà.

Amb l'ajuda de fanals,diversos corredors del Cercle dels Joves porten la flama del Canigớ fins al palau dels Reis de Mallorca a Perpinyà

Els Catalans, quan mirem el Canigớ muntanya sagrada venerada per Jacint Verdaguer, no tenim en compte aquesta frontera que només significa una multitud de creuetes negres marcant el sofriment d'un poble que han vogut separar.

La Flama del Canigớ porta a tots aquells que volen consevar la seva cultura, un missatge d'amor i de pau. Quan encendrà milers de focs de Sant joan fojarà les anelles de la cadena fraternal que manté la nostra llengua, la nostra historia i les nostres tradicions.

1964; 2on any de la Flama del Canigớ

a) El Comitè dels Focs de Perpinyà amb el Cercle dels Joves s'encarreguen de tota l'organitsaciớ de la flama del Canigớ

b)La flama del Canigớ: Filla del sol.

Amb l'ajuda d'una lupa, els raigs del sol encengueren les branques de llorer i d'olivera portades des del jardi de mossén Jacint Verdaguer(1845-1902) i la flama és donà a Margarida Mestre

c)Perquè la flama s'encenguè al terrat del Castellet?

El Castellet de Perpinyà, una vella presớ d'Estat,on és s'hi havien torturat a aquells que volien preservar la seva identitat, simbolitza un Estat que martritzà a tot un poble desitjớs,de conservar la seva llengua i la seva cultura.

Aquesta presớ, simbol d'odi i de sofriment esdevindrà mitjançant la flama del Canigớ un llar d'amor.

d)El Castellet, aquesta antigo fortalesa es transformà gràcies el nostre amic Josep Deloncle en el Museu d'Art i de Tradicions Populars, batejat amb el nom de "La Casa Pairal" "Es en aquestat llar on es conserva, la flama del Canigớ, tota plena d'amor, de pau i de fraternitat" ens deia el nostre amic Josep Deloncle.

--espencat (disc.) 20:56, 28 gen 2011 (CET)[respon]

Pàgina de desambiguació Nit de Sant Joan/ Fogueres De Sant Joan alacantines[modifica]

Hola.

Estava buscant l'article de les Fogueres de Sant Joan que se celebren a Alacant, i m'he trobat que no hi ha ni una pàgina de desambiguació ni un "PEr a les fogueres d'Alacant, vegeu...". No sé com afegir-lo o com fer una pàgina de desambiguació, però estaria bé que es ficara per a evitar problemes com este.

Saluts. --Eiquetalcomanem (disc.) 17:11, 23 juny 2013 (CEST)[respon]

Permís OTRS[modifica]

No arxiveu aquesta nota

--Kippelboy (disc.) 17:57, 17 oct 2013 (CEST)[respon]