Discussió:Sitja

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una sitja no és aquell lloc on s'hi guarda el cereal d'un any a l'altre i que ocasionalment explota? (silo, en castellà) Llull · (vostè dirà) 20:44, 24 abr 2006 (UTC)

Potser sí. Però el significat que jo li estic donant és un altre, concretament la definició que fa 5 del DCVB: Forn de carbó, munt de trossos de llenya disposat en forma convenient per a coure-la i fer-ne carbó (Guilleries, Mall., Men., Eiv.); cast. carbonera. Si vols, pots fer una desambiguació... --Paucabot 20:53, 24 abr 2006 (UTC)
Quant a això de què es fa a Mallorca... jo això ho he vist a Catalunya. A la definició diu que el nom és conegut a les Guilleries, però em sembla una zona massa poc registringida. Per poder-ho desambiguar, m'agradaria saber si aquest significat del mot és conegut a d'altres bandes amb un altre nom per tal de poder fer la pàgina de desambiguació. Llull · (vostè dirà) 20:59, 24 abr 2006 (UTC)
Crec que ho he trobat. Segons això, seria un tipus de sitja: http://pdl.iec.es/entrada/fitxa_DIEC.asp?MOCODI=49325&Page=diec Llull · (vostè dirà) 21:06, 24 abr 2006 (UTC)
Deu ser una carbonera: http://www.firesifestes.com/Fires/F-Carbonera-St-Climent-Peralta.htm --Paucabot 21:07, 24 abr 2006 (UTC)

També és el que s'anomena en castellà: hórreo, típic de Galícia i el nord d'Espanya. Us pose el que posa al diccionari del Salt:

1. a. f. AGR. Cavitat subterrània que servix per a guardar productes collits del camp, especialment cereals.
  b. f. [p. ext.] Depòsit cilíndric o prismàtic destinat a l'emmagatzematge i conservació de diversos productes, especialment cereals, però també farratge, minerals, etc.
  c. f. [ant.] AGR. Clot profund practicat en terra.
2. f. Masmorra.
3. f. Pila de carboner.

--Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:06, 12 ag 2006 (UTC)