Vés al contingut

Discussió:Tlaxcalteques

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Mancances i millora de l'article[modifica]

Aquest article tracta sobre la principal tribu enemiga de l’imperi asteca, la que més va col·laborar i aportar durant la conquesta de Mèxic amb els espanyols. Cal destacar que és incomplet en comparació amb l’article en castellà.      

Pel que fa al contingut, considero que fa falta aprofundir i ampliar els temes que es tracten, concretament: on es situaven els tlaxcalteques, quins eren els seus orígens, la relació que tenien amb l’imperi asteca, el seu paper durant la conquesta, el seu paper després de la conquesta per part dels espanyols i l’estat actual de Tlaxcala.

Pel que fa al format, hi ha molt pocs enllaços a altres articles de la Viquipèdia. Tampoc es mostra cap imatge sobre els tlaxcalteques, o el Llenç de Tlaxcala, un llegat molt important que ens ha arribat sobre com van viure la conquesta de Mèxic. La classificació dels diferents cacics és escassa i sense informació més enllà dels noms dels cacics.      

Tenint presents aquests aspectes per a millorar, proposo utilitzar la següent bibliografia per a millorar l’article:

  • El lienzo de Tlaxcala (1892) de Alfredo Chavero.  
  • Tlaxcala el aliado de Hernán Cortés (2008) de José María Buceta.
  • Tlaxcala in the Sixteenth Century (1952) de Charles Gibson.
  • The Aztecs under Spanish Rule. A history of the Indians of the Valley of Mexico, 1519-1810 (1964) de Charles Gibson.

Webgrafia:

Quedo oberta a qualsevol comentari de millora o observació que em pugueu donar. Gràcies! 26AHC (disc.) 19:54, 31 des 2023 (CET)[respon]