Discussió:Tractats de Roma

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Des del meu punt de vista, 1) l'article (encara que breu) estava escrit des d'explicar què és la Unió Europea, abandonant el que crec que ha de ser el seu centre: explicar els Tractats de Roma, i per tant:

qui i quan els va firmar, si estan en vigor o no, quin era el seu contingut original, quins han sigut les seues principals reformes quines altres lleis són importants, ho complementen o desenvolupen, quin és el seu paper dins de la jerarquia normativa de la UE, etc

2) Ha de cenyir-se a estos dos tractats i deixar per a un altre article distint la Història de la UE, la cronologia dels fets més rellevants en la construcció europea, etc.

3) Introduïa errors: com que la UE "fusiona" les distintes Comunitats Europees. Legalment continua existint una CE, una UE i una CEEA, si entrara en vigor la Constitució Europea, hi hauria una UE i una CEEA.

Història[modifica]

Des del punt de vista històric és un error confondre Tratctats de Roma amb el Tractat de Roma del 1941. Seria més prudentr i correcte anomenar la primera pàgina com a Tractats de Roma i crear.-ne una de nova amb el segon nom per referir-se a l'acord diplomàtic pel qual Iugoslàbvia era desmembrada en diferents estats independents. Casablana~cawiki. 1 setembre 2015