Discussió:Valencià castellonenc

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En bastantes fonts ara aquest subdialecte està dividit en valencià castellonenc i valencià de transició o tortosí degut a bastantes diferències. Creieu que hauria d'estar en dos articles? --Pepetps (Podem discutir-ho) 19:32, 28 des 2005 (UTC)

L'existència de l'article de català occidental no ha de ser argument per no tindre el lleidetà i el valencià.
I això què té relació en el que he dit? El que estic dient és que la divisió subdialectal del valencià que hi havia abans era: Meridional, central o apixat i septentrional o castellonenc. Però ara la divisió subdialectal que hi ha ara (ja que és més realista) i que està present en fonts que he consultat com en l'atles lingüístic valencià la divisió que es fa és:
  • Tortosí o valencià de transició
  • Castellonenc
  • Central o apitxat
  • Meridional
  • Alacantí
I ací es fa la divisió anterior excepte per la de tortosí i castellonenc que es posa com a valencià superior. La no-divisió aquesta no representa les realitats en els trets que s'exposen en els apartats dels articles i no representa que el tortosí o valencià de transició és un parlar de transició (cosa que ho és) del valencià al nord-occidental. --Pepetps (Podem discutir-ho) 21:16, 28 des 2005 (UTC)

Mai s'ha anomenat al "tortosí" "català meridional" doncs aquest és un nom alternatiu que es dona a la totalitat del valencià.

Característiques del valencià castellonenc?[modifica]

Les característiques del valencià castellonenc estan repetides, s'haurien d'eliminar per a deixar-les a la pàgina específica corresponent?