Estació d'Autobusos de València

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Estació d'Autobusos de València
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCampanar (Comarca de València) i València Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 28′ 50″ N, 0° 23′ 14″ O / 39.48051°N,0.38735°O / 39.48051; -0.38735
Bé immoble d'Etnologia
Identificador171
Bé immoble d'Etnologia
Estació d'Autobusos de València

Dades del contacte i horari

46009 València (barri del Tendetes, districte de Campanar)

L'Estació d'Autobusos de València és el terminal central d'autobusos a la ciutat de València. Situada entre el centre comercial Nuevo Centro i l'avinguda de Ramón Menéndez Pidal, es troba molt a prop de l'antic Hospital de la Fe i sobremira el Jardí del Túria.

Arquitectura[modifica]

Construida després de la Gran Riuada de València de 1957, no ha tingut obres de reforma important.[1] L'estació té una planta quadrada i una façana ampla i de baixa altura, destacant un arc de formigó d'una punta a l'altra. L'edifici es divideix en dues plantes. La superior conté les oficines d'atenció al públic i els guixets de venda de bitllets, a més d'una cafeteria i unes consignes. L'inferior és un petit centre comercial que malgrat tot es troba en franc dessús. Amdues plantes donen accés a través d'escales a les andanes situades al darrere a l'aire lliure. Aquestes formen una "U" amb una illa en mig ocupada per un allargat edifici amb un estanc i unes sales d'espera. La zona dels vehicles s'accedeix des del carrer de Beltran Baguena (oest) i els autobusos ixen pel carrer de Ricardo Micó (est). Sobremiren l'estació un hotel d'estil gratacel i el Corte Inglés.

Accessos[modifica]

L'estació té una estació de metro anomenada Túria,[2] situada al pont d'Ademús i amb una eixida per l'esmentat centre comercial. Els autobusos de l'EMT serveixen l'estació amb dues línies orbitals, la L79 i L80, a més de les línies L8, L79 que finalitzen el seu trajecte a l'estació, i les línies L2 i L29 que tenen parades al carrer de Ricardo Micó.

Empreses i destinacions[modifica]

Línies europees:

Referències[modifica]

  1. Navarro Castelló, Carlos. «La estación de autobuses de València inicia sus obras de mejora en pleno debate sobre su traslado al centro» (en castellà). El Diario, 16-07-2022. [Consulta: 26 gener 2024].
  2. Gozalbo, Marta. «Los cambios en las líneas de EMT aíslan la Estación de Autobuses de Valencia del centro de la ciudad» (en castellà). Valencia Plaza, 21-08-2016. [Consulta: 26 gener 2024].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Estació d'Autobusos de València