Esteve Terrades Moragues

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEsteve Terrades Moragues
Biografia
Naixement1947 Modifica el valor a Wikidata (76/77 anys)
Palma (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansAndreu Terrades Modifica el valor a Wikidata

Esteve Terrades Moragues (1947, Palma, Mallorca), conegut com a Steva Terrades, és un pintor mallorquí pertanyent al moviment Nova Plàstica Mallorquina.

Moragues és fill del pintor Maties Terrades Ensenyat i germà bessó del també pintor Andreu Terrades. Estudià a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Palma, i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El 1972 realitzà la primera mostra individual a Barcelona. Posteriorment, ha exposat també a Palma i a Madrid. Entre 1973 i 1982, participà en diverses mostres amb col·lectius del moviment Nova Plàstica Mallorquina, com Ensenya-1 i Taller Llunàtic. Feu part de l'exposició itinerant Text. Sound. Image. Small Press Festival 1976, per diferents ciutats europees. El 1975 ideà la publicació Neon de Suro, projectada com un trencament del concepte tradicional de l'obra d'art única i objecte de mercat. En un principi, passà per un període constructivista i treballà amb estructures de fusta articulades. Posteriorment, la seva obra s'ha basat en la relació espai-objecte. Utilitza la tècnica de l'oli. Des de 1985, viu a Barcelona.[1]

Referències[modifica]

  1. «Terrades Moragues, Esteve». A: Dolç i Dolç, Miquel (coord.). Gran Enciclopèdia de Mallorca. Volum 17. Palma: Promomallorca, p. 161. ISBN 84-8661702-2.