European Physiology Modules

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula vol espacialEuropean Physiology Modules
Modifica el valor a Wikidata
Tipus de missióISPR Modifica el valor a Wikidata
Propietats de la nau
Nau espacialTransbordador espacial Atlantis Modifica el valor a Wikidata
FabricantOHB SE Modifica el valor a Wikidata
Inici de la missió
Llançament espacial
Data7 febrer 2008
Llocplataforma de llançament 39A, complex de llançament 39 Modifica el valor a Wikidata
Vehicle de llançamenttransbordador espacial Modifica el valor a Wikidata

Imatge de la NASA: ISS016E031846 - European Physiology Module (EPM) instal·lat en le laboratori Columbus. Imatge presa durant l'Expedició 16.

El European Physiology Module (EPM) és un International Standard Payload Rack pel Laboratori Columbus a bord de l'Estació Espacial Internacional. L'armari de l'EPM va ser fabricat per OHB-System a Bremen.

L'EPM permet uns millors coneixements sobre els efectes del vol espacial en el cos humà. Les investigacions típiques resulten abastir estudis neurocientífics, cardiovasculars, i estudis físiològics com també investigacions metabòl·liques.

L'EPM realitza proves fisiològiques i biomèdiques i transmet dades a la Terra per a anàlisis més detallats. Les dades resultants proporcionaran una millor comprensió dels processos del cos humà en un ambient de microgravetat.

L'EPM proveeix d'equips per a l'estudi del cos humà, incloent tres mòduls científics: dos mòduls actius, el CARDIOLAB i el MEEMM, i un mòdul (kit de recollida de mostres, o SCK) que inclou equipament per permetre la recol·lecció de mostres biològiques (sang, orina i saliva).[1]

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]