Final Fantasy IX

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Final Fantasy IX
Modifica el valor a Wikidata

Zidane Tribal, protagonista del joc. Modifica el valor a Wikidata
Publicació
7 juliol 2000 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de rol i videojoc amb personatges LGBT Modifica el valor a Wikidata
PersonatgesZidane Tribal (en) Tradueix, Garnet Til Alexandros XVII (en) Tradueix, Adelbert Steiner (en) Tradueix, Vivi Ornitier, Freya Crescent (en) Tradueix, Quina Quen (en) Tradueix, Amarant, Eiko Carol (en) Tradueix, Kuja, Beatrix (en) Tradueix, Queen Brahne (en) Tradueix i Choco (es) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers Final Fantasy Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid i iOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaPlayStation, Windows, Android, iOS, PlayStation 4 i Nintendo Switch Modifica el valor a Wikidata
MotorUnity Modifica el valor a Wikidata
Modesmultijugador i un jugador Modifica el valor a Wikidata
FormatCD-ROM, distribució digital i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradaDualShock i pantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Square Co. Modifica el valor a Wikidata
EditorSquare Co.
Square Enix Modifica el valor a Wikidata
DirectorHiroyuki Ito (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductorHironobu Sakaguchi Modifica el valor a Wikidata
CompositorNobuo Uematsu Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorSteam, Humble Store, Nintendo eShop, Google Play, App Store, Microsoft Store i PlayStation Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK
CERO

Premis
Més informació
Lloc webfinalfantasy-ix.square-enix-games.com… (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesfinal-fantasy-ix Modifica el valor a Wikidata
Steam377840 Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0249510 Twitter (X): FinalFantasy Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Final Fantasy Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Final Fantasy IX, (en japonès ファイナルファンタジーIX), és un videojoc del tipus RPG realitzat per l'empresa japonesa SquareSoft l'any 2000. Aquesta és el novena entrega de la saga i l'últim capítol realitzat per a la consola Playstation. En aquesta ocasió, Squaresoft va preparar un capítol ambientat en un món a mig camí entre el medieval i el fantàstic després d'optar per una ambientació futurista en els dos últims capítols de la saga. Yoshitaka Amano torna després de dos capítols d'absència al disseny de personatges i escenaris.

Història[modifica]

La trama del joc es desenvolupa en un món anomenat Gaia. Això no obstant, s'inicia primerament al Continent de la Boira, que es troba repartit entre diversos regnes, dels quals on comença l'aventura és a Alexandria. Allà es dirigeix Zidane Tribal (Yitán a la versió espanyola), integrant de la companyia teatral Tantalus i el protagonista principal del joc. Juntament amb els seus companys viatgen a Alexandria per representar una de l'obra "Vull ser el teu canari" al castell. Però en secret reben la missió de segrestar a la filla de la reina, la princesa Garnet von Alexandros. Tanmateix, la princesa pretenia fugir del castell i finalment es deixa segrestar; el motiu de la seva fugida era l'estrany comportament de la seva mare. Després de la seva fugida del castell, ambdós, juntament amb Vivi Ornitier i el comandant del Batalló Pluto, fidel a la princesa, Adalbert Steiner, emprendran un viatge per passar al país veí Lindblum.

Més endavant la història es torna més fosca, quan es descobreix que l'estrany comportament de la reina és degut als seus plans de conquerir tot el continent i, després, el món sencer; darrere dels seus plans s'hi trobara un individu anomenant Kuja, que es convertirà en la nèmesi dels protagonistes. Amb el pas del joc es va revelant una gran conspiració duta des de feia anys i que d'una manera o altra afecta els integrants del grup.

La moralitat del joc reflecteix la passió del viure per tot allò que estimes, sense tenir-li por a la mort, car si ets fort pots aconseguir el que desitges.

Sistema de Joc[modifica]

En la novena edició de la saga es torna a emprar el denominat sistema de professions o jobs, pel qual cada membre del grup s'associa a una professió determinada: lladre (Zidane), mag negre (Vivi), cavaller (Steiner), combinació de maga blanca i invocadora (Garnet i Eiko), maga blava (Quina), cavallera drac (Freya) i un personatge que combina diversos aspectes, entre lladre i monjo (Amarant). A diferència d'altres edicions, on les professions es podien canviar, a Final Fantasy IX les professions i habilitats són fixes.

Les batalles són per torns. A més a més, aquesta edició retorna al tradicional ús de quatre personatges per batalla, i no tres com succeí a les dues anteriors edicions. Cadascun dels personatges posseïx habilitats úniques que podrà anar aprenent quan s'aconsegueixin determinades armes, armadures i accessoris i els dugui equipats en combat. Hi ha també la possibilitat de jugar dues persones, escollint quins personatges controla cada comandament.

Música[modifica]

Final Fantasy IX té una banda sonora amb més de cent peces compostes pel compositor de Squaresoft Nobuo Uematsu, el qual recupera melodies dels capítols més clássics de la saga i en crea d'altres totalment noves. El tema principal del joc és "Melodies of Life".

Personatges principals[modifica]

Personatges Secundaris[modifica]

Tàntalus:

  • Bakú
  • Blank
  • Cinna
  • Marcus
  • Ruby

Alexandria:

  • Reina Brahne
  • Beatrix
  • Ton
  • Son
  • Toto

Terra:

Altres:

  • Cid Faboule IX
  • Flatley
  • Mikoto
  • Lani

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Final Fantasy IX