Gegants del Poble Espanyol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula gegantGegants del Poble Espanyol
Els gegants del Poble Espanyol, a l'entrada del recinte per les Torres d'Àvila Modifica el valor a Wikidata
Any1988
PoblacióBarcelona
ConstructorTaller de Can Boter
Marcel
Alçada3,5 m[1]
Pes40 kg[1]
Clara
Alçada3,2 m[1]
Pes40 kg[1]

Els Gegants del Poble Espanyol de Montjuïc, anomenats Marcel i Clara, són unes figures que representen els primers visitants d'aquest recinte, inaugurat l'any 1929 amb motiu de la Segona Exposició Internacional. Són ben plantats, elegants i porten un vestuari característic de la societat benestant de l'època.[1]

La parella gegant es va construir el 1988 al taller imatger de Can Boter, a Tiana, per encàrrec de Poble Espanyol mateix, que volia unes figures pròpies que participessin en les festes que organitzava.

En Marcel i la Clara surten amb quatre gegantons, la Rosalia, en Feliu, la Paulina i l'Andreu, que representen les estacions de l'any. També els acompanya la gegantona de l'actriu catalana Mary Santpere, la Reina del Paral·lel. Tots plegats es deixen veure en actes i celebracions del recinte del Poble Espanyol i en cercaviles o trobades de fora quan hi són convidats.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Gegants del Poble Espanyol». Cultura popular de Barcelona. Barcelona: Institut de Cultura de Barcelona Web (CC-BY-SA via OTRS).