Girls Educational and Mentoring Services

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGirls Educational and Mentoring Services
Dades
Nom curtGEMS Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació 501(c)(3) Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1998
FundadorRachel Lloyd Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Executiu en capRachel Lloyd (1998–) Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals5.006.084 $ (2017) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webgems-girls.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): gemsgirls Youtube: UCWSbMAhmbuqwcpnIB7yPoKQ Modifica el valor a Wikidata

Girls Educational and Mentoring Servicis (GEMS), en català ‘Serveis d'Educació i Orientació per a Noies', és una organització sense ànim de lucre que ofereix serveis a nenes i noies víctimes de l'explotació sexual i que han estat víctimes de tràfic i explotació per part de traficants i proxenetes.

L'organització es troba a Harlem, Nova York, un dels llocs més comuns de tràfic i explotació infantil.[1] El treball de GEMS es mostra en el documental de l'any 2007 Very Young Girls.[2] Va ser fundada per Rachel Lloyd l'any 1998. L'organització ha ajudat centenars de noies a sortir de la indústria del sexe i poder refer les seves vides.[1] També van fer pressió perquè s'aprovés la llei Safe Harbor Act for Sexually Exploited Youth («Port segur per a les joves sexualment explotades») que disposa que les noies menors de 16 anys que són arrestades a Nova York per prostitució seran tractades com a víctimes i no com a criminals, que és com se solia tractar-les.[3] Durant el setembre del 2008, la llei va ser promulgada.[4]

L'any 2007, Rachel Lloyd, va escriure una autobiografia, titulada Girls like Us («Noies com nosaltres»), en la qual presenta el seu passat com a prostituta i els seus esforços per crear l'organització GEMS.[5]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Feldman, Cassi. Report Finds 2,000 of State’s Children Are Sexually Exploited, Many in New York City, 24 d'abril de 2007. 
  2. Catsoulis, Jeannette. Children Without Childhoods, 4 de juliol de 2008. 
  3. Haberman, Clyde. Helping Girls as Victims, Not Culprits, 8 de juliol de 2008. 
  4. Governor Paterson Signs Law to Protect Sexually Exploited Youth, 26 de setembre de 2008. 
  5. Lloyd, Rachel. Girls like us : fighting for a world where girls are not for sale, an activist finds her calling and heals herself (en anglès). 1st ed. Nova York: HarperCollins Publishers, 2011. ISBN 978-0-06-158205-9. 

Enllaços externs[modifica]