Glòria Freixa i Vilardell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIl·lustre Modifica el valor a Wikidata
Glòria Freixa i Vilardell
Biografia
Naixement13 març 1969 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Diputada al Parlament de Catalunya
12 març 2021 –

Circumscripció electoral: Barcelona

Diputada al Parlament de Catalunya
28 maig 2019 – 21 desembre 2020 (dissolució parlamentària)
← Laura Borràs i Castanyer

Circumscripció electoral: Barcelona

Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica, advocada Modifica el valor a Wikidata
PartitJunts per Catalunya (2020–) Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Twitter (X): gloriafreixav Modifica el valor a Wikidata

Glòria Freixa i Vilardell (Barcelona, 13 de març de 1969)[1][2] és una jurista i política catalana, diputada de la XII I la XIII legislatura del Parlament, en la candidatura de Junts per Catalunya.[3]

Biografia[modifica]

És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i en Ciències Polítiques. Posteriorment, va cursar el mòdul en protecció de dades del Màster en Propietat Intel·lectual i Societat de la Informació d'ESADE. Va treballar durant tretze anys com a lletrada a l'assessoria jurídica de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Prèviament, l'any 1998 va fundar i dirigir l'oficina de Laporta & Arbós a Buenos Aires. Posteriorment, l'any 2000, funda i dirigeix l'oficina de Roca Junyent a Buenos Aires, incorporant-se dos anys més tard a l'equip de la firma Roca Junyent a Barcelona.

A finals de la dècada del 1990 va participar en la plataforma liderada per Joan Laporta Elefant Blau, agrupació de socis del Futbol Club Barcelona contraris a la gestió de Josep Lluís Núñez. L'any 1998 funda, juntament amb altres col·laboradors, el Grup d'Empresaris Catalans a l'Argentina (GREC). Una associació que té la voluntat de defensar la identitat dels empresaris catalans desplaçats a l'Argentina.

En l'àmbit polític, va formar part de la llista electoral per Barcelona del president Carles Puigdemont en les eleccions al Parlament de Catalunya del 2017. Entra com a diputada al Parlament de Catalunya l'any 2019 arran de la renúncia de Laura Borràs com a diputada a la cambra catalana. Torna a sortir electe com a diputada a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2021 per Barcelona. Participa activament dins la formació de Junts per Catalunya i té diferents funcions i responsabilitats, d'entre les quals hi ha la coordinació del grup de Junts per Catalunya al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

És membre d'Òmnium Cultural des de 2015 i, en l'actualitat, hi participa de forma activa. L'any 2018 va constituir i presidir una de les juntes territorials de l'entitat al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

El 2024 es presenta a les eleccions al Parlament de Catalunya com a 10a a la llista per Barcelona de Junts per Catalunya.[4]

Referències[modifica]

  1. Sallés, Quico «Una nueva candidatura ‘new-age’ entra en la batalla del PDC en Barcelona». La Vanguardia, 17-09-2016 [Consulta: 30 octubre 2020].
  2. «Perfil i trajectòria professional del/de la responsable de l'òrgan» (PDF). Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 maig 2024].
  3. «I. Sra. Glòria Freixa i Vilardell». Parlament de Catalunya. [Consulta: 30 octubre 2020].
  4. «Llista de Junts i Puigdemont per a les eleccions a Catalunya 2024». Vilaweb, 05-04-2024. [Consulta: 6 abril 2024].