Guasina

Plantilla:Infotaula geografia políticaGuasina

Localització
Map
 8° 34′ 58″ N, 61° 36′ 03″ O / 8.5828°N,61.6008°O / 8.5828; -61.6008
EstatVeneçuela

Estat federatDelta Amacuro

MunicipiMunicipio Antonio Díaz

Parròquia civilParroquia Luis Brión (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Banyat perOrinoco Modifica el valor a Wikidata
Altitud6 m Modifica el valor a Wikidata

Conca de l'Orinoco

Guasina és una illa del delta de l'Orinoco, on va funcionar un camp de concentració entre 1951 i 1952, durant la dictadura militar del general de divisió Marcos Pérez Jiménez, on van ser tancats militants del partit Acció Democràtica (AD) i del Partit Comunista de Veneçuela (PCV).

Geografia[modifica]

L'illa de Guasina, en algunes ocasions assenyalada com Guasima, és al braç principal del sud del delta de l'Orinoco, en l'anomenat braç Boca Grande, molt propera a l'entrada del canó Sacupana i forma part d'un nombrós grup d'illes al delta.

L'illa té aproximadament vuit quilòmetres de llarg i uns quatre quilòmetres d'ample, amb aproximadament tres metres sobre el nivell normal de les aigües del riu. Igual que la resta d'illes del delta, és una terra molt calenta i plujosa, arribant les temperatures a assolir 40 °C de dia i 30 °C de nit. A aquesta circumstància hem d'afegir que plou tot l'any, no hi ha mes en què no s'observin fortes precipitacions, raó per la qual cosa l'illot està format principalment per pantans.

Fauna[modifica]

La presència constant de pluges provoca la permanència perenne d'espècies perilloses per a l'home com ara les serps d'aigua, les cuaimas, caimans, la piranya. Es poden observar aranyes verinoses i altres espècies en el lloc com la xinxa Triatoma infestans, vector del mal de Chagas.

Condicions[modifica]

En aquest medi no hi ha aigua potable de cap tipus.

Enllaços externs[modifica]