Institut Ecumènic d'Estudis Teològics de Tantur

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Ecumènic d'Estudis Teològics de Tantur
(en) Tantur Ecumenical Institute for Theological Studies
(en) Dayr al-Ṭanṭūr Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusinstitució acadèmica
institut de recerca Modifica el valor a Wikidata
Objectiusecumenisme i teologia cristiana Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1971
Governança corporativa
Part deUniversitat de Notre Dame
Consell Pontifici per a la Promoció de la Unitat dels Cristians Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtantur.org Modifica el valor a Wikidata

L'Institut Ecumènic d'Estudis Teològics de Tantur, o simplement Tantur Institut Ecumènic (TEI), en anglès Tantur Ecumenical Institute for Theological Studies, és un institut ecumènic internacional d'estudis superiors d'investigació teològica i estudis pastorals, que fou creat el 1971 amb el propòsit de retrobar la unitat del cristianisme.

L'Institut Ecumènic Tantur (TEI), ubicat a la Universitat de Notre Dame a Tantur (UNDT), entre les ciutats històriques de Jerusalem i Betlem, està compromès amb la unitat cristiana, les relacions interreligioses entre cristians, jueus i musulmans, i la recerca de la pau i la justícia mundials mitjançant l'estudi teològic i l'exploració dels drets humans i la resolució de conflictes. Més de 3.500 clergues ortodoxos, protestants, anglicans i catòlics romans, erudits i líders laics d'arreu del món han participat en els programes de l'institut. La Fundació Jerusalem ha donat suport a diversos esdeveniments a l'institut, inclosos els seminaris del Centre Hope per a la Pau i la Comprensió Interreligiosa. El càrrec de director recau periòdicament en membres de les diverses Esglésies cristianes. Entre 1971 i 1983 hi residí una petita comunitat de monjos de Montserrat, entre la qual cal destacar la presència de Romuald M. Díaz i Carbonell.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. «Dayr al-Ṭanṭūr; Deir et-Tantur, Tantur». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana [Consulta: 26 setembre 2022].
  2. «Tantur Ecumenical Institute for Theological Studies». The Jerusalem Foundation. [Consulta: 26 setembre 2022].
  3. «Tantur Ecumenical Institute». University of Notre Dame a Tantur (UNDT). [Consulta: 26 setembre 2022].