Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Europeu per a la Igualtat de Gènere
Dades
Nom curtEIGE Modifica el valor a Wikidata
Tipusagència de la Unió Europea
agència descentralitzada de la Unió Europea Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació20 desembre 2006
Governança corporativa
Seu
DirectoraVirginija Langbakk (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Empleats50 (2019) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webeige.europa.eu Modifica el valor a Wikidata
Facebook: eige.europa.eu Twitter (X): eurogender LinkedIn: eige Youtube: UCCKTeRWB1q2c-WYv5WAp_Rg Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere és una agència de la Unió Europea que vetlla pel respecte de la igualtat de gènere en els Estats membres de la Unió.

Història[modifica]

Fou creat el 2005 pel Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu, entrant en funcionament l'abril de 2007. La seva seu està situada a la ciutat lituana de Vílnius.

Funcions[modifica]

Finançat per la Comissió Europea, amb un pressupost de 52,5 milions d'euros per al període 2007-2013, aquesta agència dona suport a les institucions de la Unió Europea i els Estats membres en la promoció de la igualtat entre dones i homes així com lluitar contra la discriminació per raó de sexe. L'Institut és l'encarregat de recollir, analitzar i difondre la recerca fiable i comparable de dades i la informació que necessiten els encarregats de formular polítiques.

Està format pere 6 membres del Parlament Europeu, 6 membres de la Comissió Europea i tres representants de la societat civil.

Enllaços externs[modifica]