Institut Internacional de Ciències Espacials

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Internacional de Ciències Espacials
Dades
Nom curtISSI Modifica el valor a Wikidata
Tipusinstitut de recerca Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1995
Governança corporativa
Seu

Lloc webissibern.ch Modifica el valor a Wikidata
Facebook: ISSIBern Twitter (X): issibern LinkedIn: 5059108 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Institut Internacional de Ciències Espacials (International Space Science Institute, ISSI) és un Institut d'Estudis Avançats amb seu a Berna, Suïssa.

El treball de l'institut és interdisciplinari, centrat en l'estudi del Sistema Solar, i engloba les ciències planetàries, l'astrofísica, la cosmologia, l'astrobiologia i les ciències de la Terra. Una activitat principal és la interpretació de dades experimentals recollides per missions d'investigació espacial.

ISSI és una organització sense ànim de lucre i una fundació de dret suís. Les operacions de l'ISSI compten amb subvencions de l'Agència Espacial Europea, la Confederació Suïssa i l'Acadèmia Suïssa de Ciències Naturals (SCNAT). La Universitat de Berna contribueix mitjançant una subvenció per a les seves instal·lacions.[1]

L'ISSI va ser establert el 1995.[2] El capital inicial primari per a l'ISSI va ser proporcionat per Oerlikon Space AG.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Taylor, Diane C. «The International Space Science Institute: A Vision Realised» (en anglès). European Space Agency, maig 1996.
  2. «About ISSI : History : International Space Science Institute» (en anglès). ISSI. Arxivat de l'original el 2023-03-09. [Consulta: 5 octubre 2023].