Jaume Antoni Fiol i Manera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJaume Antoni Fiol i Manera
Biografia
Naixement1658 Modifica el valor a Wikidata
Mallorca (Balears) Modifica el valor a Wikidata
Mort1727 Modifica el valor a Wikidata (68/69 anys)
Viena Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciónotari Modifica el valor a Wikidata

Jaume Antoni Fiol i Manera (Mallorca, 1658-Viena, 1727?). Notari i destacat austriacista mallorquí durant la Guerra de Successió.

Notari apostòlic i reial de Mallorca. Fill de Jaume Antoni Fiol i Tomàs, que exercí de notari des de 1642 fins a la seva mort, i de Jerònia Manera i Mas. Exercí entre 1694 i el 2 de juliol de 1715, data de la seva partida cap a l'exili. Abans de partir va fer donació dels seus béns al seu germà Joan Baptista Fiol i Manera, prevere i beneficiat de la Seu de Mallorca. Deixà a Mallorca la seva dona i el seu fill, Jaume Antoni Fiol i Canyelles, que també va ser un jurista destacat i catedràtic de la Universitat Literària entre 1768 i 1771.[1]

Entre les propietats confiscades per les autoritats borbòniques hi havia una casa i un celler amb bótes a Santa Maria del Camí 2 quarterades de vinya en aquest mateix poble, que encara en l'actualitat reben el nom de "Cas Misser Fiol".

Referències[modifica]

  1. PLANAS I ROSSELLÓ, Antonio. Los juristas mallorquines del siglo XVIII. "Memòries de la Reial Acadèmia Mallorquina d'Estudis Genealògics, Heràldics i Històrics" 12 (2002) 37-97.