Javier Godino

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJavier Godino

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement11 març 1978 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

Lloc webkurandaweb.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm1024390 Allocine: 218629 Allmovie: p583774 TMDB.org: 93649
Facebook: javiergodinooficial Twitter (X): javiergodino Modifica el valor a Wikidata

Javier Godino (Madrid,1 de març de 1978) és un actor i cantant espanyol.

Carrera[modifica]

Es va formar com a actor a l'Estudi d'Interpretació de Juan Carlos Corazza. Ha treballat en Cinema espanyol i Internacional i en Teatre, de text i musical, alternant amb papers per a Televisió. Ha escrit i dirigit espectacles (La piedra de la paciencia, Paquita & Luciano, entre otros)

En 2009 va tenir un paper important en la pel·lícula argentina guanyadora de l'Oscar 2010 El secreto de sus ojos, de Juan José Campanella, que Godino coprotagonitzà amb Ricardo Darín i Soledad Villamil.[1]

També va ser molt valorada la creació del seu personatge Colate a Hoy no me puedo levantar, estrenada amb molt d'èxit a l'abril de 2005. Va formar part de l'elenc de l'obra durant les tres primeres temporades.[2] Per aquestes dues creacions, ha estat nominat als Premis de la Unión de Actores d'Espanya. I per El secreto de sus ojos als Premis Sur de l'Acadèmia de Cinema argentina.

Com a cantant es va destacar com a solista. Amb Nacho Cano va gravar temes com Perdido en mi habitación, Hoy no me puedo levantar, Barco a Venus, o No es serio este cementerio en el disc del musical Hoy no me puedo levantar, també el medley del grup Mecano, que es va gravar per a un anunci de Coca-cola light i tres temes del disc de Nacho Cano, A; Sin alma yo no hablo, El segundo grupo o Tu deber es volver.[3] També ha gravat amb Antonio Carmona El tango de los amantes i amb la cantant argentina Graciela Giordano Les feuilles mortes i Nostalgias. En 2013 crea el seu grup de música al costat d'Asier Acebo, The Wyest.

Va treballar en la producció de Hollywood Deception al costat de Hugh Jackman i Ewan McGregor (2008).

En 2011 va estrenar la pel·lícula Los muertos no se tocan, nene de José Luis García Sánchez basada en una novel·la de Rafael Azcona i també La voz dormida de Benito Zambrano. En 2012 la coproducció hispano-argentina, Todos tenemos un plan d'Ana Piterbarg, filmada al Delta del Paraná al costat de Viggo Mortensen, Daniel Fanego, Sofía Gala i Soledad Villamil. I Los días no vividos d'Alfonso Cortés-Cavanillas al costat d'Ingrid Rubio, Ruth Díaz o Asier Etxeandía.

En 2013 actua al telefilm Prim, l'assassinat del carrer del Turco a les ordres de Miguel Bardem, interpretant a Benito Pérez Galdós.

En 2015 estrena "Pasaje de Vida", una pel·lícula hispano argentina amb Miguel Ángel Solá com el seu pare i Silvia Abascal. En 2016 estrena Al final del Túnel de Rodrigo Grande amb Leonardo Sbaraglia i Clara Lago. També va treballar en la coproducció mexicano-espanyola L'escollit amb Alfonso Herrera, Elvira Mínguez, Julian Sands i Hannah Murray sobre l'assassinat de Trotsky i en la pel·lícula mexicana Mis demonios nunca juraron soledad de Jorge Leyva.[4][5]

En febrer de 2016 va estrenar l'obra de David Mamet Muñeca de Porcelana, al costat de José Sacristán.[6]

Trajectòria com a actor[modifica]

Cinema[modifica]

Televisió[modifica]

Teatre[modifica]

Discografia[modifica]

Premios y nominaciones[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]