Joseph Conrad Chamberlin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoseph Conrad Chamberlin
Biografia
Naixement23 desembre 1898 Modifica el valor a Wikidata
Salt Lake City (Utah) Modifica el valor a Wikidata
Mort17 juliol 1962 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Hillsboro (Oregon) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaForest View Cemetery (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Stanford
Universitat de Utah Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballAracnologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióaracnòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Estatal de San José Modifica el valor a Wikidata
Interessat enAracnologia Modifica el valor a Wikidata
Família
PareOle Chamberlin (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 42343775 Modifica el valor a Wikidata

Joseph Conrad Chamberlin (23 de desembre de 1898 – 17 de juliol de 1962) fou un aracnòleg estatunidenc que va estudiar principalment els pseudoscorpins. Nadiu de Utah, va estudiar principalment a Stanford i va treballar la majoria de la seva carrera dins de l'estat d'Oregon pel Departament d'agricultura dels Estats Units.

Chamberlin té diverses espècies anomenades en el seu honor.

Biografia[modifica]

Chamberlin va néixer a Salt Lake City, Utah, fill de Ole Chamberlin i Mary Ethel (Conrad) Chamberlin.[1] Els seus pares eren descendents de les famílies mormones pioneres que es van establir a Salt Lake City, i era el seu primer nen. El pare de Joseph va morir l'any 1911, deixant la resta de la família (cinc persones) en un estat proper a la pobresa. Després un any d'institut, va deixar l'escola l'any 1914 per treballar per tal de donar suport la família.[1] A l'octubre de 1918, Joseph va ser reclutat a l'Exèrcit dels Estats Units, però va caure malalt amb la pandèmia de la grip espanyola i mai va servir dins la Primera Guerra Mundial.[1]

Després de tornar de l'exèrcit, Chamberlin va començar una carrera universitària a la Universitat de Utah quan el congrés va destinar finançament per veterans de la guerra. Al principi era un programa d'un any, que el congrés va expandir per cobrir quatre anys i Chamberlin va passar a estudiar a la Universitat de Stanford per la recomanació del seu oncle, Ralph Vary Chamberlin.[1] Va ser acceptat com a cas especial, i va estudiar entomologia al Departament de Zoologia. El seu tutor a la Universitat de Stanford era Gordon Floyd Ferris, un internacionalment reputat entomòleg del seu temps. Chamberlines va graduar l'any 1923 amb un grau de BA, i l'any 1924 va aconseguir el grau de mestre .[1]

Chamberlin va començar a ensenyar després a la Universitat Estatal de San Jose abans de guanyar un PhD de Stanford l'any 1929.[1] Aquell any, va començar a treballar pel Departament d'Agricultura dels Estats Units. El seu primer assignment amb el Departament era a l'estat d'Idaho, on va treballar fins que fou transferit a Modesto, Califòrnia l'any 1935. L'any 1936, es va traslladar a Oregon, on va treballar a una estació de camp a Corvallis.[1] L'any 1939, Chamberlin fou transferit al Forest Grove, estació d'Oregon on va quedar fins a l'any 1961.

Va descriure diverses espècie mentre treballant amb el seu oncle Ralph. Joseph es va casar amb Clara Hya Gladstone l'any 1923 i van tenir 5 nens. Es van divorciar i ell es va tornar a casar a Charlotte el maig de 1944, 6 anys després del seu divorci.

Va morir a Hillsboro, Oregon.[1]

Dos grups de gènere i onze espècies han estat anomenats en honor seu.[2]

Epònims[modifica]

Pseudoscorpions[modifica]

Els següents pseudoscorpins (espècie, gènere, o subgènere) ha estat anomenats per Chamberlin.[2]

Altres taxons[modifica]

A més a més dels pseudoscorpins, altres taxons que van ser anomenats en honor de Chamberlin:[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 Joseph C. Chamberlin 1898-1962.
  2. 2,0 2,1 Un Tribut a Joseph C. Chamberlin En l'ocasió del 100è aniversari del seu naixement.
  3. Hans G. Hansson. «Biographical Etymology of Marine Organism Names (BEMON)». Tjärnö Marine Biological Laboratory, Göteborg University, 14-11-1997. Arxivat de l'original el 2016-03-04. [Consulta: 9 octubre 2016].

Enllaços externs[modifica]