Joseph Mazzinghi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoseph Mazzinghi
Biografia
Naixement25 desembre 1765 Modifica el valor a Wikidata
Londres Modifica el valor a Wikidata
Mort15 gener 1844 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Downside (Anglaterra) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Gran Londres Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositor, pianista Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: ae391af2-7278-4652-b6f1-d7fc9744c60b Discogs: 1260136 IMSLP: Category:Mazzinghi,_Joseph Modifica el valor a Wikidata

Joseph Mazzinghi (Londres, 25 de desembre de 1768 - Bath, 15 de gener de 1844) fou un organista i compositor anglès d'origen italià.

Als deu anys ja va poder substituir al seu pare, que desenvolupava el càrrec d'organista en l'església parroquial de Londres; als dinou anys fou director de l'orquestra en l'Òpera italiana; més tard se li confià l'organització dels concerts de la cort. També es dedicà a l'ensenyança del piano.

Va compondre en col·laboració amb William Reeve les òperes Paul and Virginia, Ramah-Droog i The Turnpikegate i ell sol, les següents: A Day in Turkey, The Magician, El setge de Bangalore, Les tres sultanes, La bella Arsenia, Le Bouquet, Elisa, Blind Girl, Wife of two Husbands, The Exile, Free Knights, i Sapho; d'aquestes se'n van imprimir, arranjades per a piano, les partitures pels balls d'espectacle; Paul i Virgínia, La bella Arsenia, Les tres sultanes, i Sapho. A més, es van imprimir, d'aquest compositor; 67 sonates per a piano, altres diverses composicions per a diferents instruments, i un mètode elemental de piano titulat Tyro-Musicus, being a complete introduction to the piano-forte.

Bibliografia[modifica]