Ladko Korošec

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLadko Korošec

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement3 agost 1920 Modifica el valor a Wikidata
Zagorje ob Savi (Eslovènia) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 març 1995 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Ljubljana (Eslovènia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióAcadèmia de música Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant d'òpera Modifica el valor a Wikidata
VeuBaix Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm1060427 TMDB.org: 4315956 Modifica el valor a Wikidata

Ladko (Ladislav) Korošec (Zagorje ob Savi, 3 d'agost de 1920 - Ljubljana, 21 de març de 1995) fou un baix eslovè.[1][2]

Ladko Korošec va ser un dels més destacats cantants d'òpera eslovens i un excel·lent actor de la segona meitat del segle xx. Va estudiar cant a l'Acadèmia de Música de Ljubljana amb el professor Juliet Betetto i també va assistir a una escola de teatre. Ja en la seva joventut, va participar en teatres aficionats, i va començar a actuar en el Teatre Nacional de Ljubljana.

Va excel·lir sobretot en les interpretacions de paper de Buffo (per exemple, Quetzal a La núvia venuda, Don Bartolo en El barber de Sevilla, Strukelj a Gorenjska slavček, Don Pasquale en l'òpera del mateix nom …) i èxits notables internacionals en col·laboració amb el baix Miroslav Čangalović com Don Quichotte de Massenet.

Korošec va ser tres vegades guanyador del premi Prešeren (1949, 1959 i 1978) i del Premi Betteth (1988), va escriure un llibre sobre les seves aparicions anomenat On That Beautiful Path.

Referències[modifica]

  1. Bartolj, Jaka «The Golden Voice from a Mining Town Few Slovenian singers of any era could compete with Korošec». MMC RTV SLO, 16-04-2018 [Consulta: 14 febrer 2019].
  2. «Ladko (Ladislav) Korošec, Soloist, Bass». Greek National Opera. Stavros Niarchos Foundation Cultural Center [Consulta: 14 febrer 2019].

Bibliografia[modifica]

  • Košir, Marko; Bedjanič, Peter. Ladko Korošec: življenje umetnika. Maribor: Pro-Andy: Ustanova: Zagorje ob Savi; Fundacija Ladko Korošec, 2015.