Les Bostonianes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreLes Bostonianes
(en) The Bostonians Modifica el valor a Wikidata

Henry James Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorHenry James Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
PublicacióRegne Unit, 1886 Modifica el valor a Wikidata
EditorialMacmillan Publishers Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènerenovel·la Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBoston
Massachusetts
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 539ec42a-1cb0-4828-b841-ce33a565d482 Project Gutenberg: 19717 Modifica el valor a Wikidata

Les bostonianes és una novel·la de Henry James (1843-1916), publicada primer per episodis en The Century Magazine durant els anys 1885-1886 i posteriorment com a llibre.

L'obra se centra principalment en tres personatges: Basil Ransom, veterà de la Guerra de Secessió pel bàndol sudista; Olive Chancellor, la seva cosina i destacada militant feminista; i Verena Tarrant, jove conferenciant feminista. Hi apareixen també molts altres personatges secundaris, molts d'ells vinculats al moviment feminista, a l'abolicionisme o al món del periodisme, tots ells aparentment inspirats en personatges reals.

Les bostonianes i La princesa Casamassima són les úniques novel·les en què Henry James va abordar temes polítics. James Ivory en va fer una versió cinematogràfica.

Argument[modifica]

Pocs anys després de la Guerra de Secessió, Basil Ransom decideix provar fortuna al nord fent d'advocat. Accepta una invitació a casa de la seva cosina Olive Chancellor i després de sopar assisteixen a una reunió feminista on coneixen Verena Tarrant. Tots dos queden fascinats per la noia i intenten, cadascú a la seva manera, atreure-la cap a ells.

Olive Chancellor la convenç d'anar-se'n de casa dels seus pares i venir a viure amb ella. Passa un període millorant la seva formació per fer-ne una gran oradora i finalment decideix presentar-la davant del gran públic. Però Basil Ransom ha anat mantenint el contacte amb la noia. Les seves idees són radicalment diferents i vol evitar com sigui que Verena enceti una carrera pública com a conferenciant.

Enllaços externs[modifica]