Los herederos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLos herederos
Fitxa
DireccióEugenio Polgovsky Modifica el valor a Wikidata
ProduccióEugenio Polgovsky Modifica el valor a Wikidata
GuióEugenio Polgovsky Modifica el valor a Wikidata
MúsicaMacedonio Alcalá Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de soCamille Tauss, Cristian Manzutto
FotografiaEugenio Polgovsky Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeEugenio Polgovsky Modifica el valor a Wikidata
ProductoraTecolote Films
DistribuïdorIcarus Films
Tecolote Films
Nueva Era Films
Dades i xifres
País d'origenMèxic Modifica el valor a Wikidata
Estrenasetembre 2008 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióMèxic Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt1270647 Filmaffinity: 861900 Allocine: 144532 Letterboxd: film:130152 TCM: 778058 Metacritic: movie/the-inheritors TMDB.org: 178478 Modifica el valor a Wikidata

Los herederos és un documental del director, fotògraf i editor mexicà Eugenio Polgovsky que retrata la vida dels nens treballadors i pagèsos de diverses zones rurals de Mèxic. Produïda per Tecolote Films durant tres anys en vuit zones agrícoles i muntanyenques de Mèxic amb el suport del Fons Hubert Bals del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam (Països Baixos).

Sinopsi[modifica]

Al camp mexicà, la pobresa passa de pares a fills sovint per herència. De generació en generació, els joves reprodueixen les accions dels antics en la mateixa lluita per sobreviure.

Estrena[modifica]

Es va estrenar a nivell mundial en la 65a Mostra Internacional de Cinema de Venècia de 2008 i en la Selecció Oficial del 59è Festival Internacional de Cinema de Berlín - Generation, sent la primera vegada que un documental va ser convidat en la seva història.[1][2]

La directora de la secció Generation del Festival de Cinema de Berlín, Maryanne Redpath va expressar en un comunicat sobre Los herederos:

« No podem ignorar material documental d'un impacte tan immens. Estem àvids de participar en els polèmics debats que aquest treball provocarà al llarg de les generacions.[3] »

Crítiques[modifica]

Els periodistes de Libération, Bruno Icher i Eric Loret, assenyalen que Los herederos és una "bella pel·lícula que resumeix en noranta minuts un dia en una zona rural del seu país". Això és, cruament, sense patetisme ni misèria, allò del que volen fugir desenes de milers de candidats a la immigració il·legal. ».[4]

En el seu reportatge del Festival Internacional de Cinema de La Rochelle de 2011, Julia Allouache del webzine Critikat considera que Los herederos és una de les dues pel·lícules més importants presentades: "Una pel·lícula, però, va aconseguir elevar la veu per sobre del lot i per prevaler: Los herederos f'Eugenio Polgovsky (llançament francès el 21 de setembre de 2011). Sense fer cap comentari, el segon llargmetratge del cineasta mexicà és una mirada als nens que treballen a la zona rural de Mèxic. ».[5]

Premis i nominacions[modifica]

Los herederos ha estat àmpliament reconegut per la crítica nacional i internacional i va causar un fructífer debat nacional a Mèxic i França sobre el treball infantil. La seva exhibició en sales de cinema va obtenir un rècord històric d'assistència en la mitjana de quantitat d'espectadors per nombre de còpies en 35mm per a un documental mexicà.

En la LI edició dels Premis Ariel fou premiat amb els premis al millor documental i a la millor edició, i va rebre sis nominacions.[6] També va ser guanyador del Gran Premi Coral del Festival Internacional del Nou Cinema Llatinoamericà de l'Havana, el 2008, entre altres.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]