Maria Teresa de Borbó i de Saxònia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Teresa de Borbó i de Saxònia
Biografia
Naixement29 novembre 1749 Modifica el valor a Wikidata
Portici (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort30 abril 1750 Modifica el valor a Wikidata (< 1 any)
Portici (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Família
ParesCarles III d'Espanya Modifica el valor a Wikidata  i Maria Amàlia de Saxònia Modifica el valor a Wikidata

Maria Teresa Antonieta Francesca de Borbó i de Saxònia (Portici, 29 de novembre de 1749 - 30 d'abril de 1750) va ser una princesa napolitana, filla de Carles VII de Nàpols i V de Sicília i futur Carles III d'Espanya, morta en la infància.

Va néixer al Palau Reial de Portici el 29 de novembre de 1749. Va ser la vuitena filla de Carles VII de Nàpols i V de Sicília —el futur Carles III d'Espanya— i de la princesa Maria Amàlia de Saxònia.[1] Va tenir la consideració de princesa de Nàpols, però no la d'infanta d'Espanya, atès que va morir abans de l'ascens al tron del seu pare i tampoc hi havia encara tradició de donar el títol als nets dels reis.[2] La seva salut era molt delicada[3] i va morir al cap de cinc mesos,[4] el 30 d'abril de 1750. Va ser enterrada a la basílica de Santa Clara de Nàpols.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «María Teresa Antonieta Francisca de Borbón y Sajonia» (en castellà). Diccionario biográfico electrónico. Reial Acadèmia de la Història. [Consulta: 7 març 2022].
  2. Robles do Campo, Carlos «Los infantes de España bajo la Ley Sálica». Anales de la Real Academia Matritense de Heráldica y Genealogía, vol. 10, 2007, pàg. 322.
  3. Martínez Cuesta, Juan. Don Gabriel de Borbón y Sajonia: mecenas ilustrado en la España de Carlos III (en castellà). Ronda: Real Maestranza de Caballería de Ronda, 2003, p. 30. 
  4. Ezquerra del Bayo, Joaquín. Casas Reales de España. Retratos de niños. (en castellà). vol. 2. Madrid: Junta de Iconografía Nacional, 1926, p. 11.