Mas de Nicolau

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas de Nicolau
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Altitud66 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 08′ 23″ N, 1° 09′ 03″ E / 41.13975°N,1.150728°E / 41.13975; 1.150728

El Mas de Nicolau és una masia de Reus (Baix Camp) situada a la partida de Quart. És una gran hisenda i una gran masia, al costat del Mas del Cases i a l'oest del Mas de Bofarull. És al sud-oest de la carretera vella de Tarragona, davant del camp d'Aviació, entre la riera del Pi de Bofarull i el camí del Roure, o antic camí de la Selva a Salou. El límit sud-oest de la finca és el Camí de la Creu. L'autovia nova de Tarragona en travessa un extrem.

Marià de Nicolau i Querol i el seu net, Francesc de Nicolau i de Miró, van crear la hisenda, i el mas es va edificar el 1783.[1] Ha portat també els noms de Mas de Badalí, Mas del Cases (una masia que forma un sol cos amb el Mas de Nicolau), Mas de Mier i Mas de don Pau Font de Rubinat, noms d'antics propietaris.

Descripció[modifica]

És un edifici aïllat de planta rectangular amb planta baixa, pis i golfes. A la dreta hi ha adossat un element de planta baixa i pis amb galeria correguda d'arcades, columnes i barana d'obra. Les cobertes són de teula i s'articulen a tres vessants. A la banda esquerra hi ha adossat un edifici de dues plantes, també amb coberta de teules. Al centre de la façana i per rematar-la s'alça una torre quadrangular amb un pis. L'estat actual del mas, i el de les construccions annexes, és bo. Hi ha un caminal arbrat i una placeta, amb una font.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mas de Nicolau
  1. Amigó, Ramon. Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms, del terme de Reus. Reus: Associació d'Estudis Reusencs, 1988, p. 388. ISBN 8486387655. 
  2. Pla especial urbanístic: catàleg de masos en sòl no urbanitzable, Reus. Reus: l'Ajuntament, 2004, p. 369-370.