Minxin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No s'ha de confondre amb Mingxing.
Infotaula d'organitzacióMinxin
Dades
Tipusestudi de cinema Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1922
Governança corporativa
Seu

TMDB.org: 105545 Modifica el valor a Wikidata

La Minxin Film Company (xinès simplificat: 民新影片公司, pinyin: Mínxīn Yǐngpiàn Gōngsi), també coneguda com a China Sun Motion Picture Company Ltd. (1923–1930) va ser un dels primers estudis cinematogràfics del cinema xinés i el cinema de Hong Kong.

Història[modifica]

Fundada el 1922 a Hong Kong pel director i actor Li Minwei l'anomenat "Pare del Cinema de Hong Kong", juntament amb el seu germà Lai Pak-Hoi. China Sun es va traslladar a Xangai el 1926 després que la crisi econòmica a Hong Kong va fer que la producció fóra quasi impossible. A finals dels 20, no obstant, la companyia es trobava en una situació financera desesperada, ja que havia de competir tant amb la Mingxing Film Company (molt més gran que la Minxin) com amb altres estudis, com per exemple la Tianyi Film Company dels germans Shaw. En última instància va ser salvada per un vell amic de Lai, Luo Mingyou, que va suggerir posar en comú recursos per a crear una nova empresa - els famosos Lianhua Studios. Per tant, el 1930, China Sun Motion Picture Company va ser absorbida per Lianhua.

El 1936, no obstant, Lai va partir peres amb Lianhua que ara es trobava en declivi sota el control de l'Studio No. 1 de Lianhua. Este estudi formaria llavors la base d'una nova independent "Minxin Film Company".

Pel·lícules notables[modifica]

Enllaços externs[modifica]

  • Llista incompleta de films produïts per China Sun, a la Chinese Movie Database (anglès)